NIȘTE BOGAȚI – Cât a costat închirierea iepurașilor și ouălor luminoase montate în Baia Mare de Sărbătorile de Paști

1
1873

KITSCH ȘI PUȘCULIȚĂ PUBLICĂ. Este redundantă precizarea, însă obligatorie pentru corecta și completa înțelegere publică: contractul Primăriei Baia Mare pentru montarea și demontarea iluminatului festiv cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2021 a fost semnat cu firma de casă Ilnic Electric SRL din satul Merișor, controlată de Regele Luminilor, Ilie Ureche, prin soția sa, Olimpia Ureche (care este administratorul firmei abonate la contractele de acest tip cu administrația controlată de primarul Cătălin Cherecheș).

 

Contractul a fost semnat în 26 aprilie 2021 și a durat două săptămâni (până în 10 mai 2021). Cât au costat iepurașii și ouăle din luminițe (sigur, închirierea lor, respectiv montarea și demontarea, pentru că acestea erau și au rămas în proprietatea firmei, doar nu e ultimul Paște de pe fața pământului)? 252.315,70 lei (precizie și minuțiozitate – suma conține TVA). Plata se face din pușculița orașului, când o să fie ceva în ea. Dar se face. S-a făcut mereu. Nu s-au făcut altele: parc industrial, aquapark (nici măcar un amărât de ștrand) etc. Dar plățile pentru aceste kitschuri se fac mereu.

 

 

Ca o piedică-n calea uitării: contractul din 2020 pentru luminițele kitschoase de Paște a fost mai mare decât cel din 2018 de… peste 11 ori (în 2018, montarea și demontarea kitschurilor de Paște a costat fix 21.658 de lei, cu TVA inclus). Final cu scurt dialog (autentic). Reacția unui oaspete: “Voi nu ați demontat ornamentele de Crăciun?”. Răspus: „Ba da, dar astea-s de Paște, cu iepurași și ouă, că noi avem iluminat ornamental de toate sărbătorile existente, pentru că suntem bogați și epatăm prin kitsch!”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here