TRAFIC – Primele trei locuri din Baia Mare vizate de parcări supraterane: deja se fac studiile de fezabilitate

2
5930

PARCĂRI SUPRATERANE BAIA MARE. Gata, la nivel prezumtiv/ipotetic s-a rezolvat cu ușoara decongestionare a traficului rutier din  municipiul Baia Mare (cauzată și de lipsa locurilor de parcare, care a dus la transformarea unor străzi cu două benzi în străzi cu sens unic și o singură bandă, precum și a unor bulevarde cu 4 benzi, transformate în străzi cu două benzi). S-a rezolvat și cu butoaiele de murături și atelierele ilegale din garaje, se fac parcări publice supraterane. În locul garajelor.

 

Nu e sigur-sigur, dar sigur este că se fac studiile fezabilitate, pentru că s-au semnat primele contracte în acest sens (în 24 iunie 2021). Să vedem unde vor fi amplasate primele trei parcări supraterane din Baia Mare, cine face documentația și cu câți bani.

 

Executantul documentației tehnico-economice și a studiilor de fezabilitate (SF) este Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL din Cluj-Napoca. Anul trecut, firma, care este controlată de Bogdan Ioan Costin și Mihai Vlad (asociați în procente egale, 50-50%), a declarat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei (aproape dublu față de 2019) și un profit net de aproape 1,8 milioane de lei (adică 45% din cifra de afaceri, aproximativ similar cu cel din 2019) obținut cu 6 angajați.

 

În zona Muzeului de Mineralogie se va plăti pentru SF (plus studii și documentații pentru obținerea avizelor/autorizațiilor) 160.650 lei (sumele din articol cuprinde TVA), pentru SF-ul pentru parcări supraterane de pe Bulevardul București nr. 19 se va plăti 155.890 de lei, pentru cel de pe Bulevardul Traian nr. 8-10 se va plăti 154.700 lei. Total: 471.240 lei.

 

Prețul nu e foarte mare, cam tot atâta plătește și Primăria Galați (am glumit, Primăria Galați plătește mai puțin – 414.120 de lei, cu TVA inclus, tot în această perioadă s-au făcut licitațiile – și pentru 4 SF-uri de parcări supraetajate, nu pentru 3, dar noi suntem mai bogați).

 

În septembrie 2021, vor fi gata cele trei studii de fezabilitate pentru parcări supraterane în zona Muzeului de Mineralogie și a bulevardelor București și Traian, termenul de execuție al acestora fiind de 120 de zile. După aceea începe monitorizarea modului în care se va și concretiza (transpune în fapte) respectivele studii.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here