BANII TĂI – Baia Mare și-a angajat firmă de consultanță cu un angajat pentru a deveni Capitala Europeană a Tineretului 2022

0
655

CONTRACT. 104.125 de lei (echivalentul a 22.000 de euro) va plăti municipalitatea Băii Mari, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, pentru servicii de consultanță în vederea prezentării în finala în urma căreia se va desemna orașul care va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2022. În finală, pe lângă Baia Mare, s-au calificat și Kazan (Rusia), Poznań (Polonia), Tirana (Albania) și Varaždin (Croația).

 

Contractul, semnat în 10 iulie 2019 cu sereleul Pont Consulting din Cluj-Napoca, administrat de Bordás Szabolcs (foto mic dreapta), prevede ca firma, care are un singur angajat și care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 29.244 lei (adică de aproape patru ori mai mică decât totalizează actualul contract cu municipalitatea Băii Mari) și care a raportat o pierdere de 8.574 de lei, să facă propunerile de abordare pentru runda a II-a și I a finalei, să dezvolte portofoliul de inițiative-cheie, să întocmească candidatura Băii Mari în runda a III-a și să pregătească prezentarea candidaturii în fața juriului.

 

Firma Pont Consulting este cea care lucra și înaintea acestui contract cu municipalitatea Băii Mari pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului – prin Grupul Pont, din care face parte, și care a fost ales de Cherecheș pentru că susține că este organizația care a coordonat în 2012 candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 (Cluj-Napoca a fost desemnat în 2015 Capitală Europeană a Tineretului).

 

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraș european pe o perioadă de un an, în timpul căruia acesta are șansa de a prezenta viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică legate de tineret.

 

Candidatura pentru runda finală trebuie depusă până 22 septembrie, prezentarea în fața juriului a celor cinci orașe finaliste va avea loc în 15 noiembrie, iar câștigătorul titlului va fi anunțat în 21 noiembrie, la Amiens, deținătorul titlului de Capitala Europeană a Tineretului în 2020.

 

Conceptul propus de Baia Mare a fost botezat „The Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret)” și este prezentat ca fiind “un program original și inovativ care abordează subiectul sustenabilității într-un mediu urban și regional, concentrându-se pe participarea tinerilor în acest proces. Programul aduce în discuție un cerc de inovație umană și sustenabilitate în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă globale, având în centru prezența și participarea tinerilor”.

 

Până acum, titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost decernat orașelor Rotterdam, Olanda (2009), Torino, Italia (2010), Antwerpen, Belgia (2011), Braga, Portugalia (2012), Maribor, Slovenia (2013), Salonic, Grecia (2014), Cluj-Napoca, România (2015), Ganja, Azerbaijan (2016), Varna, Bulgaria (2017), Cascais, Portugalia (2018), Novi Sad, Serbia (2019), Amiens, Franța (2020), Klaipeda, Lituania (2021).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here