FAPT – Consiliul Județean Maramureș, pregătit să plătească 280.000 lei pentru proiectul tehnic de reabilitare a ruinei Castelului Teleki din Pribilești

0
715

ÎN LICITAȚIE. Administrația județului Maramureș este pregătită să plătească peste 280.000 lei (exact: 283.319,96 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 57.000 euro) pentru documentația tehnică privind reabilitarea Castelului Teleki Pribilești. Contractul pentru elaborarea și adaptarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), proiectul tehnic și analiza investiției (minimum două scenarii) a fost introdus în licitație publică și va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut.

 

Firmele pot depune oferte până în 28 ianuarie 2022, iar contractul trebuie finalizat în 18 luni. Conducerea Consiliului Județean Maramureș, care a achiziționat recent Castelul Teleki din Pribilești cu suma de 210.000 euro de la austriacul Gerd Alexander Schütz (54 de ani), fost membru al Consiliului de Supraveghere și acționar al Deutsche Bank (aveți detalii despre vânzător AICI), a anunțat că dorește reabilitarea cu fonduri europene a unor monumente istorice pentru a le reda circuitului turistic “și nu numai”.

 

Castelul din satul maramureșean Pribilești a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, inițial sub forma unui conac, pe un singur nivel, de contele maghiar Teleki Géza, fost ministru de interne al Regatului Ungariei. În 1897, conacul a fost supraetajat și modernizat în stil eclectic, fiind folosit ca reședință de vară a familiei nobiliare Teleki.

 

După moartea lui Teleki Géza (1913) și până în 1941, a fost administrat de fiul acestuia, contele Teleki Pál, fost prim-ministru al Ungariei (în perioadele 1920-1921 și 1939-1941), rămas în istorie ca „unul dintre cei mai consecvenți politicieni antisemiți”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here