DEBUT VICTORIOS – Minaur Baia Mare a învins campioana Poloniei, MKS Zagłębie Lubin, în grupele EHF European League

0
342
Andreea Popa

CUPE EUROPENE – HANDBAL FEMININ. Duminică, 9 ianuarie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru grupa B a EHF European League, Minaur a învins cu 34-32 (18-14) MKS Zagłębie Lubin, campioana Poloniei, echipă care conduce și în acest moment în clasamentul primei ligi poloneze și care nu mai fusese înfrântă din septembrie 2021. Meciul a fost arbitrat de brigada Dragana Jakovlević & Danijela Sando Kovacević din Serbia.

 

Echipa pregătită de Raul Fotonea a avut statut de cap de serie în grupele EHF European League (a doua competiție valorică), după ce a terminat Liga națională pe locul 2 și a solicitat chiar wildcard pentru Liga Campionilor, pe care nu l-a obținut, dar a intrat direct în grupele ligii europene.

 

Acesta a fost, practic, debutul lui Minaur în sezonul european 2021-2022 al EHF European League (competiție în care în sezonul precendent a încheiat pe locul 3), unul în fața propriilor suporteri, finalizat cu o victorie, luând un start bun într-o grupă destul de puternică, în care pe lângă campioana Poloniei și liderul la zi din campionatul național, vicecampioana României le va mai înfrunta pe Nantes, deținătoarea trofeului, și Bietigheim, liderul din Bundesliga.

 

Pentru băimărence au marcat Laslo și Popa (câte 7 goluri), Fujita (6 goluri), Lavko (5 goluri), Burlachenko (4 goluri), Severin (3 goluri), Cioca și Polocoșer (câte 1 gol). Pentru poloneze au înscris: Galińska (7 goluri), Jakubowska și Górna (câte 5 goluri), 2, (5/5), Zawistowska și Kochaniak-Sala (câte 4 goluri), Machado, Drabik și Milojević (câte 2 goluri). S-au mai remarcat și portarii celor două echipe, Monika Waz (Zagłębie Lubin – 10 șuturi apărate din 44 primite, eficiență 22,73%) și Cristina Enache (Minaur Baia Mare – 7 șuturi apărate din 28 primite, eficiență 25%

 

Tot astăzi, în cealaltă partidă a Grupei B, între deţinătoarea trofeului, Les Neptunes de Nantes și SG BBM Bietigheim: 25-27 (16-17) – victorie în deplasare pentru liderul din prima ligă a Germaniei, în pofida meciului senzațional făcut de portarul echipei franceze, Adriana Placzek, care a avut 16 parade salvatoare (procentaj de 38% la eficiența mingilor apărate), ceea ce subliniază valoarea echipei germane.

 

Minaur va juca următoarea partidă din grupă în 15 ianuarie, în Germania, cu SG BBM Bietigheim.

 

* Foto generică: @ProSport

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here