IMAGINI – Drusal a început acțiunea de salubrizare a Băii Mari: “Până luni avem orașul curat”

0
2259

CRIZA GUNOIULUI – BAIA MARE. Operatorul de salubritate Drusal SA a început în 8 ianuarie 2022 acțiunea de curățare a municipiului Baia Mare, conducerea firmei precizând pentru 2mnews că “până luni, 10 ianuarie 2022, orașul va fi curat”. În galeria foto de la finalul scrierii aveți câteva exemple privind modul în care arătau platformele de depozitare a deșeurilor menajere înainte și după intervenția muncitorilor operatorului de salubritate.

 

Vă remintim că operatorul de salubritate Drusal a sistat în 15 decembrie 2021 activitatea de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere de la cetățeni în Baia Mare, din cauza restanțelor uriașe la plata acestui serviciu (cumulate cu facturile neplătite pentru salubritatea stradală și cu deciziile definitive ale instanțelor de judecată, la acel moment Primăria Baia Mare datora firmei 26,5 milioane de lei).

 

În perioada 15 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, timp de 3 săptămâni, Primăria Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, a eșuat lamentabil în tentativa de salubrizare a orașului, în pofida încălcării premeditate și în formă continuată a legilor (depozitând ilegal deșeurile menajere pe malul râului Săsar, fapt pentru care au primit amenzi care au totalizat 90.000 lei, și încredințând operarea serviciului unor firme neautorizate, fapt pentru care nu i-a sancționat nimeni), orașul fiind îngropat în gunoaie, jeg și șobolani.

 

În 7 ianuarie, conducerea Drusal a decis reluarea operării serviciului de colectare a deșeurilor menajere de pe platformele din Baia Mare, deși Primăria Baia Mare nu și-a plătit datoriile (motivațiile firmei au fost prezentate AICI).

 

Drusal este operatorul care a câștigat licitațiile de colectare și transport a deșeurilor menajere din Zona 1 Maramureș (cea mai extinsă din județ, care cuprinde 31 de UAT-uri, printre care și municipiul Baia Mare), precum și de operare a CMID Sârbi-Fărcașa (centrul de management al deșeurilor, în acest moment neoperațional din cauza incapacității dovedite de administrația județeană, condusă de-a lungul implemntării proiectului de Mircea Man, Zamfir Flore Ciceu și Gabriel Valer Zetea, de a finaliza proiectul, deși aveau asigurată finanțarea acestuia).

 

ÎNAINTE DUPĂ
ÎNAINTE DUPĂ
ÎNAINTE DUPĂ

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here