VISUL FRUCTELOR – Primarul Cherecheș, la prezentarea lui Mihai Iosif ca antrenor al lui Minaur: I-am cerut un singur lucru, să jucăm “la mare” și în 2024 să promovăm în Liga I

0
744

MINAUR CU ANTRENOR NOU. Prezentarea pe gazon a noului antrenor principal al echipei de Liga a II-a Minaur Baia Mare, Mihai Iosif (ex-Rapid București), s-a făcut după deja clasicul scenariu al edilului Cătălin Cherecheș. Cu el (edilul) la pupitru și microfon și ceilalți înșirați în spatele său, ca niște oșteni în urma generalului, ca niște supuși în spatele împăratului.

 

Din spusele primarului Cherecheș, al cărui speech a durat (nicio supriză) de trei ori mai mult decât al tuturor celorlalți împreună (li s-a dat ocazia să vorbească fostului antrenor Ciprian Danciu, actualului antrenor Mihai Iosif și celui prezentat ca președinte al Consiliului de Administrație al clubului Minaur, Șerban Bondici – “prietenul meu, cu care în copilărie băteam mingea de tenis, era mai bun decât mine, dar acuma va avea posibilitatea să-și arate și capacitatea administrativă în zona de sport și am toată încrederea în el”, Cătălin Cherecheș), o sinteză/compilație:

 

“O să revenim la titulatura Minerul la un moment dat, eu așa îi spun (n.red., echipei), Minaur este altceva. (…) Singura înțelegere pe care am avut-o cu Mihai Iosif a fost să jucăm la mare, adică să promovăm în 2024. (…) Eu sunt un om care mă țin de cuvânt. (…) Vineri i-am invitat pe factorii politici din județ care dețin puterea politică în România, care fac parte din partidele de decizie (PNL, PSD, UDMR) – eu nu fac politică, că n-are niciun fel de sens, eu dau cu sapa, cu mătura, cu pixul -, pe  parlamentari, să vină și să spună dacă în două săptămâni pot să aducă (n.red., să convingă Guvernul să aloce) 7-8 milioane de euro, să facem stadionul Viorel Mateianu conform participării în Liga Națională, că avem proiectul de vreo 7 ani la CNI. Le-am mai lansat această invitație, n-au dat niciun semn de viață, este ultimul apel”.

 

Probabil cea mai amuzantă declarație nu a fost cea privind promovarea în sezonul următor în Liga I, ci cea în care s-a auto-caracterizat ca fiind “un om care se ține de cuvânt”. În rest, i-a mulțumit lui Ciprian Danciu pentru promovare și i-a spus că e convins că va reveni cândva ca antrenor la Baia Mare (în Liga I, dar numai după ce antrenează o echipă de Liga I), dar și lui Mihai Iosif (“a făcut performanță cu cel mai consolidat și istoric brand din fotbalul românesc, Rapid”) pentru că a acceptat să preia echipa și i-a dorit succes.

 

Au mai vorbit, protocolar, antrenorii Ciprian Danciu (despre faptul că a încercat, dar atât a reușit până în etapa a 10-a, iar suporterii să rămână lângă echipă) și Mihai Iosif (despre nevoia creării unei emulații în oraș în jurul echipei și despre motivul acceptării: promisiunea unui lot cu care în sezonul viitor să se atace promovarea în Liga I) și noul președinte al Consiliului de Administrație al clubului Minaur Baia Mare, Șerban Bondici (care a amintit că antrenorul e cel care plătește neperformanța, a zis că are speranțe de la noul antrenor, dar și de la jucători, care vor fi monitorizați cu atenție).

 

Antrenorul Iosif, care a preluat echipa pe locul 16 (din 20) în clasamentul Ligii a II-a și chiar înaintea primului meci din grupele Cupei României, a recunoscut că nu are cum să cunoască echipa până la meciul de Cupă de joi, 20 octombrie, cu FC Argeș, nici măcar până la meciul de campionat de duminică, 23 octombrie, cu CSC 1599 Şelimbăr (loc 8), doar după aceea. Și că va păstra staff-ul lui Danciu, iar cine nu dă totul pentru echipă va pleca.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here