CRONICĂ DE MECI – Sighetenii au pierdut ultimul meci al anului, în deplasare, cu Crișul Sântandrei, și coboară în afara play-off-ului

0
164

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 2 decembrie 2023, pe Stadionul Crișul din satul Sântandrei (jud. Bihor), în meci contând pentru etapa a 15-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, ACSC Crişul Sântandrei a câștigat, cu 2-0 (1-0), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de Constantin Adrian Diaconu din Bucureşti, a opus echipele clasate înaintea rudei pe locurile 5 (Sântandrei) și 4 (Sighetu Marmației).

 

Sighetenii au mers în fieful echipei comunale bihorene cu gând de victorie, măcar din două motive: să încheie anul pe locul 3 în serie și să răzbune înfrângerea din tur, când, la final de septembrie, bihorenii au câștigat la Sighetu Marmației cu 2-1, deși la pauză gazdele conduceau cu 1-0.

 

Gazdele vizau același obiectiv ca și sighetenii: victoria, care i-ar fi dus la final de an pe loc de play-off. Deși nou-promovată în acest sezon, Crișul, care inițial avea ca obiectiv menținerea în Liga a III-a, are acum ambiții mai mari. De altfel, înaintea începerii ediției, conducerea clubului a transferat mai mulți jucători cu experiență sau tineri promițători: pe veteranul Ioan Hora (fost golgheter în Liga I), Gheorghe Popescu, Adam Achim (ambii veniţi de la formaţia maghiară de ligă a III-a Füzesgyarmat), Cristian Cigan (adus de la echipa arădeană CS Socodor), portarul Eduard Nergheş şi atacantul Andrei Hosu (tineri împrumutați de la FC Bihor).

 

Dacă sighetenii aveau înaintea partidei al doilea cel mai prolific atac din serie, gazdele aveau a doua cea mai bună apărare. Așadar, totate premisele pentru un meci echilibrat. Antrenorul George Zima a început partida fidel formulei deja clasicizate la Sighetu Marmației, 4-1-4-1, cu jucători tineri (media de vârstă 21 de ani și 2 luni, față de 25 de ani și 7 luni, media de vârstă a titularilor echipei gazdă): Berințan – Tomșa, Hreniuc, Dunca (cpt.), Simion – Razak Abdullah – Mensah, Dat, Șofroni, Zaharia – Mitruscsak.

 

Teren greu, moale, destul de frig la Sântandrei, 17 grade Celsius, dar temperatura resimțită este mult mai scăzută (circa 11 grade Celsius), este umiditate mare și vânt. Gazdele reușesc să deschidă scorul în min. 20, prin golgheterul Ioan Hora (35 de ani), cu pivotare și un șut la colțul lung, din colțul careului de 6 metri, de lângă doi apărători sigheteni – tot el a marcat pentru bihoreni și în etapa precedentă, în egalul cu liderul seriei, SCM Zalău. Meci de uzură, sighetenii atacă mai mult, dar nu reușesc să desfacă apărarea destul de bine organizată a bihorenilor. Repriza se încheie cu gazdele în avantaj minim: 1-0.

 

În repriza a doua, sighetenii au ocazie de a egala chiar de la început, în min. 48, arbitrul Diaconu dictează penalty pentru oaspeți, la un fault neglijent în laterala stângă a careului. Execută Mensah peste poarta lui Verdeș, care plecase pe același colț, însă la nivelul solului. În min. 52, o centrare defectuoasă a lui Hora e gata-gata să se transforme în gol (trece inițial printre picioarele lui Berințan, dar portarul sighetenilor revine – terenul e din ce în ce mai afectat de vreme, în fața porților fiind adevărate mocirle).

 

În min. 55, Zima îl scoate pe Șofroni și îl introduce pe teren pe Negruț (bihorean). Însă două min. 57, Hora marchează din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta (șut direct, peste zid, în colțul din dreapta porții lui Berințan): 2-0. În min. 59, Mensah șutează de la marginea careului, plasat, la semi-înălțime, dar Verdeș respinge spectaculos. În pofida luptei sighetenilor de a reduce măcar din handicapul de pe tabela de marcaj, scorul a rămas nemodificat până la final.

 

• Crișul Sântandrei – CSM Sighetu Marmației: 2-0 (1-0), a marcat Ioan Hora (min. 20, min. 57).

 

În urma înfrângerii, sighetenii fac rocada în clasament cu Sântandrei și încheie anul 2023 pe locul 5 (cele două echipe au același număr de puncte, 21, fiind departajate de golaveraj). Campionatul se întrerupe până în 9 martie 2024, când sighetenii vor juca pe teren propriu, de la ora 15.00, cu CS Lotus Băile Felix (loc 3) – în tur, Lotus a învins CSM Sighetu Marmației cu 1-0 (0-0).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here