AVERTIZARE – Cod Portocaliu pe râul Lăpuș: se pot produce creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare

0
244

COD PORTOCALIU. În urmă cu puține momente, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizarea emisă în 30 noiembrie, anunțând Cod Portocaliu pe râul Lăpuş (judeţul Maramureş), valabil începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, la ora 16.00. În acest interval se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

 

Totodată, în intervalul 2 decembrie, ora 12.00 – 3 decembrie, ora 24.00 este în vigoare Cod Galben pe mai multe râuri, în județul Maramureș avertizările fiind referitoare la râurile Tisa, Vişeu, Iza, Lăpuș, Someș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here