RELOCARE – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș se mută la bloc: despre o decizie imorală

2
3068

COMODAT GRATUIT. Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO), structură din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, va fi relocat în două apartamente de la etajul 1 al blocului nr. 81 de pe strada Vasile Alecsandri din Baia Mare, imobil care aparține municipalității. De asemenea, structura de poliție va primi în comodat și cinci garaje și o boxă exterioară în respectivul imobil.

 

Comodatul va fi semnat pe o perioadă de 2 ani, cu titlu gratuit. Mutarea este temporară și este generată de faptul că sediul SCCO Maramureș (aflat într-o… hai să o numim cu generozitate “construcție” din incinta IPJ Maramureș) va intra în reparații capitale (a fost deja emis odinul de începere a lucrărilor).

 

Inițial, Primăria Baia Mare a oferit IPJ Maramureș casa care a servit drept sediu PSD Baia Mare, situată pe str. Ecaterina Teodoroiu nr. 4, dar aceasta a fost atât de bine întreținută de social-democrații care ocupau două spații în municipiul reședință de județ pentru care plăteau/plătesc chirii modice de sub 200 de lei/lună, încât necesită reparații semnificative pentru a putea fi locuibilă.

 

Oferirea spațiilor respective cu titlu gratuit unei structuri polițienești (care investighează, printre altele, și traficul/consumul de droguri, sub coordonarea DIICOT) este legală, însă aceasta nu este unica lege proastă/nedreaptă/imorală, în contextul în care structurile militarizate apelează la bunăvoința unor administrații locale (deși pe unele ar trebui să le cerceteze) și în condițiile în care Ministerul de Interne nu are un buget mic (și ar trebui să-și permită să plătească chirii, fără a depinde de potențiali cercetați) – de pildă, IPJ Maramureș a găsit în pușculiță/buget banii necesari să închirieze de la privați, în zona Catedralei Ortodoxe, sedii pentru ultimele două poliții inventate doar pentru a mai fi create niște funcții de șefi, respectiv birourile Protecția Animalelor și Siguranță Școlară, polițiștii serviciilor existente până atunci având și atribuțiile conferite celor două noi structuri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. În aceste condiții eu nu înțeleg de ce M.A.I. (I.P.J. Maramures) nu revendică dreptul de proprietate asupra acelor apartamente, în condțiiile în care Primaria Baia Mare a făcut „uitată” înțelegerea, acestor spații să li se dea destinația ca locuințe de serviciu pentru polițiști.

  2. De ce comodat (chiar cu titlu gratuit)???
    Ar trebui ca organele abilitate să identifice și să cerceteze protocolul de predare-primire a celor două imobile cedate in favoarea primăriei, care până în 2015 au fost în proprietatea M.A.I., in care se pare că era stipulat ca după finalizarea acestora, un numar de „n” apartamente să fie atribuite de către Primăria Baia Mare în PROPRIETATEA M.A.I. prin I.P.J. Maramureș.
    Întrebați-l pe domnul Fotonea, care a semnat protocolul la aceea vreme, din partea primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here