MULȚUMIRE – Un ceh a donat primul snowmobil din dotarea salvamontiștilor borșeni, după ce a fost salvat de aceștia dintr-o crevasă

0
439

DONAȚIE. Ivos Winkler, un ceh salvat  de salvamontiștii borșeni după ce a căzut, în 5 ianuarie 2018, într-o crevasă din zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, s-a reîntors în Maramureș pentru a le dona salvatorilor săi, în semn de mulțumire pentru profesionalismul lor, echipament specific în valoare de 10.000 de euro.

 

Winkler a donat salvamontiștilor borșeni, conform declarației preşedintelui Asociaţiei Salvamont Borşa, Ioan Mihali, un snowmobil şi o targă pe schiuri pentru transportul persoanelor accidentate, echipamentul fiind considerat extrem de util, deoarece reduce considerabil (de la o oră pe schiuri, la 10 minute!) perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte. Acesta este primul snowmobil care intră în dotarea Asociaţiei Salvamont Borşa.

 

În 5 ianuarie, Mihali, împreună cu un coleg de-al său de la Salvamont Borșa, au intervenit pentru a-l salva pe Winkler, căzut la 7-8 metri într-o crevasă, pentru că elicopterul solicitat pentru salvare nu a putut interveni din cauza plafonului jos. Salvamontiștii borșeni i-au acordat turistului ceh primul ajutor, l-au pus pe targă şi l-au transportat în siguranță la Ambulanță.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here