MULȚUMIRE – Un ceh a donat primul snowmobil din dotarea salvamontiștilor borșeni, după ce a fost salvat de aceștia dintr-o crevasă

0
218

DONAȚIE. Ivos Winkler, un ceh salvat  de salvamontiștii borșeni după ce a căzut, în 5 ianuarie 2018, într-o crevasă din zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, s-a reîntors în Maramureș pentru a le dona salvatorilor săi, în semn de mulțumire pentru profesionalismul lor, echipament specific în valoare de 10.000 de euro.

 

Winkler a donat salvamontiștilor borșeni, conform declarației preşedintelui Asociaţiei Salvamont Borşa, Ioan Mihali, un snowmobil şi o targă pe schiuri pentru transportul persoanelor accidentate, echipamentul fiind considerat extrem de util, deoarece reduce considerabil (de la o oră pe schiuri, la 10 minute!) perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte. Acesta este primul snowmobil care intră în dotarea Asociaţiei Salvamont Borşa.

 

În 5 ianuarie, Mihali, împreună cu un coleg de-al său de la Salvamont Borșa, au intervenit pentru a-l salva pe Winkler, căzut la 7-8 metri într-o crevasă, pentru că elicopterul solicitat pentru salvare nu a putut interveni din cauza plafonului jos. Salvamontiștii borșeni i-au acordat turistului ceh primul ajutor, l-au pus pe targă şi l-au transportat în siguranță la Ambulanță.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ