EXCLUSIV – Familia Mihăilă extinde și modernizează Hotelul Mara din Baia Mare, proiectul investițional a intrat pe circuitul pre-execuțional

4
13595
Hotel „Mara” Baia Mare

INVESTIȚIE – HOTEL MARA. Firma Complex Mara SA, care administrează Hotelul Mara din Baia Mare (localizat pe Bulevardul Unirii nr. 11), a primit certificat de urbanism pentru un proiect investițional care prevede lucrări de construire care constau în extinderea pe verticală, montarea unui acoperiș peste terasă, închideri perimetrale, anvelopare termică integrală și amplasarea unui sistem fotovoltaic peste mezaninul clădirii.

 

Hotelul Mara a fost inaugurat în 1986 și astăzi este controlat de familia lui Ioan Viorel Romeo Mihăilă (61 de ani, care a ieșit din firmă în 2016, în urma problemelor cauzate de executări silite dispuse în cadrul procesului de faliment al producătorului de alcool Indagrara Prodcom din Arad – acum radiată), prin firma Complex Mara SA. Cei mai mari acționari scriptici ai firmei care administrează Hotel Mara sunt fiul Michael George Mihăilă (absolvent de Drept, deține o participațiune de 38%) și soția Maria Otilia Mihăilă (care este și administratorul firmei și președintele Consiliului de Administrație – tot în 2016, scriptic, cei doi soți au divorțat, soția preluând numele Maria Otilia Man) – și statul este acționar al firmei, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), cu o participațiune de 6%. 
În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 3,42 milioane de lei și un profit net de 207.664 lei (paradoxal, deși minuscul comperativ cu cifra de afaceri, acesta este cel mai mare profit declarat de firmă în întreaga existență), realizat cu 30 de angajați, dar și datorii de 1,67 milioane de lei – în perioada 2007-2010 firma avea 99 de angajați și ajungea la cifre de afaceri de 4,7 milioane de lei.

Detalii despre noua afacere în HoReCa & Retail

 

Familia Mihăilă se pregătește să dezvolte o nouă afacere în zona HoReCa & Retail în Arad, după ce au cumpărat treptat, prin firmele familiei, fosta proprietate a fabricii de alcool Indagrara, la prețuri mult sub valorile pieței (exemplu: în 2018 au achiziționat cu circa 1,5 milioane de lei de la Direcția de Venituri Arad, la a 4-a licitație, o suprafață de peste 15.000 mp cu clădirile aferente – birouri, fabrică, magazii -, evaluată inițial la peste 6 milioane de lei). Mai exact, proiectul investițional vizează edificarea unui hotel (cu 4 etaje + mansardă și suprafață construită desfășurată de circa 12.800 mp) în locul morii istorice edificate în urmă cu peste 160 de ani și a unui retail park.

 

Noul hotel va fi edificat la ieşire din Arad spre Pecica, vizavi de fostul mall Galleria și lângă fosta fabrică de spirt şi drojdie, în locul clădirii morii fostei fabrici de spirt şi drojdie, edificată în anul 1862 de frații Neuman (monument istoric). În acest moment este în elaborare Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care să permită desființarea construcțiilor existente fără valoare istorică, reabilitarea morii-monument istoric și transformarea ei în hotel, care să funcționeze ca ancoră a unui retail park de circa 32.300 mp, care urmează să fie construit de un melanj de firme controlate de familia Mihăilă pe fosta proprietate fabricii de alcool.

 

Terenul pe care urmează să se dezvolte investiția HoReCa & Retail, în suprafață de aproape 5,3 hectare, este împărțit în 21 de parcele, care se află în proprietatea a 3 persoane fizice (Ioan Viorel Romeo Mihăilă, soția sa, Maria Otilia Mihăilă, și fiica sa, Mihaela Mihăilă/Sandu) și 3 firme: Asset Portofolio Management SRL din Baia Mare (firmă fondată de fiul lui Mihăilă, George Michael Mihăilă, și cedată scriptic în 2019 fiului fostului deputat Mircea Man, Bogdan Mircea Man), Iovirom SRL din Bucureşti (care le aparține scriptic copiilor lui Mihăilă, Mihaela Sandu și George Michael Mihăilă) şi Moara Vest SRL din Arad (care îi aparține lui Dusita Chiriac).

 

* Foto: @Hotel Mara

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. O familie de îm(…)ați ne(…)iți care au făcut averi din exploatarea salariatilor si a firmelor ce le executau lucrari(prin neplata serviciilor). Nu le ajută Dumnezeu! (comentariu moderat – limbaj excesiv)

  2. Oare judecătorilor care au păgubit România în ultimii 30 de cu deciziile lor definitive și irevocabile ce fel de brățări le veți oferi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here