ZETEA A ÎNFRÂNT – CJ Maramureș a solicitat înscrierea cu peste 100 de milioane de euro la masa credală a insolventei Victor Construct, dar solicitarea a fost respinsă

2
1030
Gabriel Zetea și Victor Mihalache

EXCLUSIV. Consiliul Județean (CJ) Maramureș, entitatea administrativă a județului condusă de Valer “Îngerul” Gabriel Zetea, a solicitat înscrierea cu peste 100 de milioane de euro la masa credală a insolventei Victor Construct, sereleul lider al asociației de firme care ar fi trebuit să construiască centrul operațional al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Sârbi (com. Fărcașa). Numai că această solicitare a fost respinsă de la înscrierea în masa credală “având în vedere caracterul incert al acesteia”, conform administratorului judiciar Vizal Consulting IPURL, prin practician în insolvență Claudiu Iordache.

 

Suma exactă pe care CJ Maramureș a solicitat să-i fie rambursată de Victor Construct din Botoșani a fost de 483.710.406,82 de lei, echivalentul a 103,8 milioane de euro. Administratorul judiciar a ejectat total CJ Maramureș de la masa credală motivând: “Analizând cererea depusă, creditorul (n.red., CJ Maramureș) solicită despăgubiri (penalități de întarziere, garanția de bună execuție, asigurări şi daune interese) ca urmare a executării în mod defectuos de către Victor Construct a obligațiilor decurgând din contractul nr. 5246/17.06.2015, aspecte care exced însă obiectului verificării prevăzute de art. 106 din Legea nr. 85/2014 (n.red., privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă)”.

 

Conform articolul citat de practicianul în insolvență Iordache, “administratorul judiciar va proceda de îndată la verificarea fiecărei cereri şi a documentelor depuse şi va efectua o cercetare amănunţită pentru a stabili legitimitatea, valoarea exactă şi prioritatea fiecărei creanţe; în cazul în care, prin derogare de la prevederile art. 2.512 şi următoarele din Codul civil, administratorul judiciar/lichidatorul judiciar constată că a intervenit prescripţia extinctivă a creanţei, va notifica în acest sens creditorul, fără a mai face verificări de fond ale creanţei pretinse; în vederea îndeplinirii atribuţiei prevăzute la alin. (1), administratorul judiciar va putea solicita explicaţii de la debitor, va putea să poarte discuţii cu fiecare debitor, solicitându-i, dacă consideră necesar, informaţii şi documente suplimentare”.

 

Nu mai știu care cui îi sunt datori

 

Vă remaintim că firma botoșăneană Victor Construct SRL, care executa lucrările de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din satul Sârbi (comuna Fărcașa), a solicitat intrarea în insolvență, complicând extrem de mult situația întregului SMID Maramureș. În aprilie 2018, Victor Construct a dat în judecată Consiliul Județean (CJ) Maramureș pentru neplata unor lucrări, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureș ai Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal. Numai că în primul termen de judecată, magistrații maramureșeni au declinat competența de soluționare în favoarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (unde urmează să fie judecată speța).

 

Conform analizei preliminare, firma botoșăneană Victor Construct SRL a intrat în insolvență din cauza principală a creșterii cheltuielilor cu salariile, fără o creştere proporţionala a veniturilor.

 

Firma botoșăneană Victor Construct, sereleul condus de Victor Mihalache, era lider al asociației de firme (Victor Construct SRL & Antrepriza Montaj Instalaţii SA Baia Mare) executantă a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din satul maramureșean Sârbi (com. Fărcașa), cel mai important contract de lucrări din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţ, în valoare de peste 64 de milioane de lei (64.266.552 lei – suma conține TVA).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

 1. Daca proiectul era denumit din start ,,Construirea unui lantz de palincii,, cu finantare de la Borsa,Viseu de Sus sau alte surse nerambursabile deja juca Ansamblul la deschidere,,canta Ioana Pricop si Marele Brenner Zetea V.Gabriel taia acum panglica .
  Cu fonduri europene… ,cu ADI deseuri….,si toata ziua la CEX…, iata in ce levigat a ajuns ,,Ingerul,,
  Singura solutie ar fi delegarea spetei catre vicele Gioni Moldovan, macar acesta ar rezolva sa-i sparga gura patronului din Botosani.
  E maxim din ceea ce judetul mai poate obtine
  .Bine ca s-au marit salariile la angajatii CJ .

  • Pai e firesc daca au facut studiile geotehnice dupa ce au decis locul depozitului de gunoi ! Studiile geotehnice au fost trase de par, gresite intentionat pentru a primi finatarea ca in alta parte nu se mai putea din moment ce au raportat loul ! Criteriul dupa care au decis locul a fost acolo unde primarul a cerut si i s-au promis 3 mil euro pentru proiecte de luat ochii locuitorilor in timp ce li se distruge iremendiabil zona .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here