AU PIERDUT – Știința Baia Mare / Romanian Wolves a ratat calificarea în finala Europe Super Cup, pierzând la Budapesta cu reprezentanta Israelului, Tel Aviv Heat: vor juca pentru locul 3

0
1214

RUGBY EUROPE SUPER CUP 2023. Sâmbătă, 2 decembrie 2023, pe National Rugby Center din Budapesta (Ungaria), în meci contând ca semifinală a Europe Super Cup la rugby, Tel Aviv Heat (Israel) a câștigat, cu 31-6 (17-6), partida cu Romanian Wolves / Știința Baia Mare (România). Meciul, condus de o brigadă din Irlanda care l-a avut la centru pe Andrew Cole, ajutat la tușe de Stuart Douglas și Henry Richmond, a pornit cu echipa israeliană (finalista de anul trecut) în postură de favorită, deși echipa română (formată exclusiv din lotul campioanei Știința Baia Mare) ar fi trebuit să aibă un ușor avantaj psihologic, calificându-se în semifinală din postură de câștigătoare detașată a Grupei B (israelienii s-a clasat pe locul 2 în mult mai puternica Grupă A, dominată de reprezentanta Georgiei).

 

Înaintea meciului, antrenorul principal al echipăei israeliene, Kevin Musikanth, a declarat: „Ne confruntăm cu o echipă foarte dură a Lupilor români (Romanian Wolves), care a fost neînvinsă și zdrobitoare în grupa lor. Au încasat puțin puncte și au un lot foart solid. Ne-am pregătit bine pentru această semifinală, am folosit săptămâna suplimentară de la meciul Black Lion (n.red., echipa georgiană care a câștigat Grupa A și care este campioana ultimelor două ediții, fiind și principala favorită a acesteia) pentru a  pune la punct planul nostru tehnic de joc. Vremea va fi un factor care va conta foarte mult în acest meci și dorința jucătorilor. Avem obiectivele noastre pentru acest sezon, dar pentru a continua  călătoria noastră va trebui să trecem peste acest meci dificil”.

 

Antrenorul băimărenilor, Eugen Apjok, a menționat că se așteaptă la o partidă dificilă, în care va prima doar rezultatul: „Întâlnim o echipă puternică, foarte fizică, alcătuită în mare proporție din jucători sud-africani, fijieni și namibieni”.

 

Antrenorul Apjok a început partida cu următorul 15: Mihai Dico, Robert Irimescu, Sandro Zubashvili, Nugzar Gelashvili, Silviu Grădinaru, Florian Roșu, Alexandru Alexe, Nicolaas Immelman (cpt.), Alexandru Tigla, Luca Nichitean, Abele Atunaisa, Taliauli Sikuea, Sione Faka’osilea, Adrian Apostol, Kefentse Mahlo. Sunt 10 modificări față de titularii cu care a fost abordat precedentul meci european, cel cu belgienii de la Brussels Devils. Ceață deasă la Budapesta, dar terenul se prezintă în condiții bune (raportat la spațiu și timp).

 

După un început mai bun, băimărenii punctând prin două lovituri de pedeapsă transformate de Luca Nichitean în primele 25 de minute (6-3, israelienii au transformat o lovitură de pedeapsă în min. 20, prin Chait), echipa română a fost învinsă categoric de finalista de anul trecut care au culcat de patru ori balonul în terenul de țintă al adversarei (de două ori în fiecare repriză), prin Muller Mc Millan, James Verity Amm, Semi Kunatani și Dlamini Mheli, toate cele 4 eseuri fiind transformate cu siguranță (3 de Chait și 1 de Vaughen).

 

• Tel Aviv Heat (Israel) – Romanian Wolves / Știința Baia Mare (România): 31-6 (17-6), au punctat Muller Mc Millan (1 eseu), James Verity Amm (1 eseu), Semi Kunatani (1 eseu), Dlamini Mheli (1 eseu), Jordan Chait (3 transformări, 1 lovitură de pedeapsă),  Isaacs Vaughen (1 transformare) / Luca Nichitean (2 lovituri de pedeapsă).

 

Băimărenii au reușit 100 de pase, israelienii 81, dar au avut mai mult posesia (52% vs. 48%). În urma înfrângerii, Romanian Wolves / Știința Baia Mare va juca în finala mică (pentru locul 3) cu Castilla Y Leon Iberians (Spania) – care au prierdut cu 41-0 meciul cu georgienii de la Black Lion (campionii ultimelor două ediții) -, meciul fiind programat în 17 decembrie 2023.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here