PREVIZIBILA ÎNFRÂNGERE – Explorări a pierdut, în minim de seturi, cu Steaua, la București

0
109

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 2 decembrie 2023, în Sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazu din București, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, CSA Steaua București a câștigat, cu 3-0 (25-20, 25-18, 25-20), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de Alexandru Prodana din București (principal) și Lucian Năstase din Galați (secund), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 5 (Steaua) și 9 (Explorări), pornind cu gazdele în postura de favoriți.

 

Explorări, aflată la a doua deplasare consecutivă, a avut o misiune imposibilă în fața calificatei în optimile de finală ale Cupei Challenge, o echipă care nu doar că are un lot net mai valoros decât echipa băimăreană (și un buget semnificativ mai mare), ci mai vine și într-o formă aproape maximă, cu 6 victorii în ultimele 6 meciuri, partide disputate în ultima lună în Divizia A1, Cupa României și CEV Challenge Cup.

 

A fost un meci fără istoric, controlat în totalitate de steliști, care s-au impus în minim de seturi, în doar 72 de minute. Pentru Explorări au punctat Ramirez Pita (15 puncte), Cheagă (12 puncte), David (7 puncte), Santos (4 puncte), Bălăi (1 punct). De la Steaua s-au remarcat Wiese (18 puncte), Peța (15 puncte), Cherbeleață (12 puncte) și Krajcovic (8 puncte).

 

Evident, Steaua s-a impus la toți parametri tehnici semnificativi (Steaua vs. Explorări): atacuri decisive 48-36, ași (puncte direct din serviciu) 3-1, blocaje decisive 7-2, puncte pe greșeala adversarului 17-19.

 

În urma înfrângerii, Explorări Baia Mare rămâne (deocamdată, nu s-au disputat toate meciurile etapei) pe locul 9, cu 6 puncte (cel mai probabil vor cădea pe locul 10), iar etapa următoare joacă pe teren propriu cu SCM Zalău (cel mai probabil pe locul 9 după această etapă).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here