S-AU CALIFICAT – Minaur Baia Mare s-a calificat în optimile EHF European Cup, deși a pierdut meciul din deplasare cu echipa sârbă Dinamo Pančevo

0
459

EHF EUROPEAN CUP. Sâmbătă, 2 decembrie 2023, în Sala Sporturilor Strelište din Pančevo (Serbia), în meci-retur în turul III al EHF European Cup la handbal masculin, RK Dinamo Pančevo (Serbia) a câștigat, cu 29-25 (16-14), partida cu CS Minaur Baia Mare (România). În meciul tur, băimărenii s-au impus cu 33-22 (16-11), astfel că Minaur s-a calificat în optimile competiției europene.

 

După primele 15 minute, gazdele avea deja un avantaj îngrijorător pentru fanii Minaurului, conducând cu 6 goluri: 10-4. Băimărenii au revenit repede în joc și, cu apărare avansată (care i-a incomodat vizibil pe sârbi) și cu Terekhov în zi bună, au înjumătățit avantajul gazdelor în doar 5 minute: 12-9 (min. 20). Până la finalul reprizei, Minaur a mai recuperat un gol, intrând la vestiare cu 14-16.

 

Sârbii intră deciși în repriza a doua și adaugă gol după gol, se apără mai agresiv și în min. 40 conduc cu 4 goluri: 22-18. Cel mai important marcator al sârbilor, tunisianul Wael Trabelsi (6 goluri), de la băimăreni, Kotrc (5 goluri). Totuși, Minaur e o echipă experimentată, nu-i lasă pe cei din Pančevo să se distanțeze semnificativ și să amenințe calificarea.

 

La jumătatea reprizei secunde, Dinamo era în avantaj de 2 goluri, 23-21 (min. 45), iar cu 10 minute înaintea finalului sârbii aveau 4 goluri avantaj (25-21, min. 50). În ultimele 5 minute, în special grație apărării agresive, gazdele au intrat cu un avantaj de 6 goluri: 29-23. Fără să facă un joc strălucit, Minaur avea să încheie meciul cu un dezavantaj de 4 goluri (29-25), dar să bifeze obiectivul: calificarea în optimile EHF European Cup.

 

Pentru Minaur au marcat Botea și Kotrc (câte 5 goluri), Vujovic, Ivanovic și Cip (câte 3 goluri), Da Silva Mollino și Sabou (câte 2 goluri), Cumpănici și Fotache (câte 1 gol) – Terekvov (10 intervenții salvatoare), Al-Khafadji (5 intervenții salvatoare). De la sârbi s-au remarcat portarul Cirovic (10 intervenții salvatoare), Trabelsi (9 goluri), Ilic (4 goluri), Bogdanovic, Perovic și Kostadinovic (câte 3 goluri).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here