CÂND CEI BUNI FAC HANDBALUL SĂ PARĂ UȘOR – Minaur Baia Mare a învins la 14 goluri CSM Focșani și o despart doar două goluri de locul 2

0
169

LIGA I – HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 25 octombrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 40-26 (20-11), CSM Focșani 2007. Partida, arbitrată de Simona Stancu din Buzău & Cristina Lovin din București, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 8 (Focșani) și a pornit cu echipa gazdă din postura de favorită.

 

Minaur a câștigat ultimele 3 confruntări directe – cel mai recent, în aprilie 2023, la Baia Mare, chiar cu 10 goluri diferență -, ultima dată când a pierdut în fața focșănenilor fiind în 11 aprilie 2021, în deplasare. Mai mult, forma de moment indica echipa băimăreană ca fiind o favorită certă, aceștia câștigând ultimele 6 confruntări din Liga I, focșănenii având în ultimele două meciuri un bilanț negativ: un egal (etapa trecută, acasă, cu CSM București) și o înfrângere.

 

Meciul, care a închis etapa a 9-a, a fost la discreția băimărenilor, antrenorul Alexandru Sabou permițându-și să ruleze toți jucătorii înscriși pe foaia de joc (mai puțin Vujovic, menajat) și toți să-și înscrie numele pe lista marcatorilor. O repetiție cu public, cu goluri mai multe decât minutele jucate, o bună propagandă pentru handbal.

 

De la Minaur au înscris Cip (7 goluri), Cumpănici, Sabou și Kozakevych (câte 5 goluri), Nagy (4 goluri), Botea, Kotrc, Fotache, Chiș, Da Silva Mollino și Ardelean (câte 2 goluri), Erik Pop și Ivanovic (câte 1 gol) – portarul Buzogany, 7 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat portarul Bucătaru (11 parade salvatoare) și Rață (6 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3, la egalitate de puncte cu Constanța (locul 2, 22 de puncte) – cele două echipe sunt distanțate de golaveraj, constănțenii având +38, iar băimărenii +36. În etapa următoare a Ligii I, Minaur joacă în deplasare, în 12 noiembrie, cu CSM Bacău (locul 9).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here