CRONICĂ DE MECI – Minaur Baia Mare a terminat la egalitate și în al doilea meci de pregătire în Antalya, cu bosniacii de la Velež Mostar

0
289

PREGĂTIRE ÎN ANTALYA. Duminică, 5 februarie 2023, pe unul dintre cele 6 terenuri de fotbal (5 cu gazon natural, unul cu gazon sintetic) din Centrul Sportiv Asteria Kremlin Palace (care mai include 16 terenuri de beach volley și 8 terenuri de tenis de câmp – toate terenurile sunt dotate și cu nocturnă), în al doilea meci de pregătire din cantonamentul din Antalya (Turcia), Minaur Baia Mare (Liga a II-a, loc 17 din 20 de competitoare) a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), partida cu FK Velež Mostar (Bosnia și Herțegovina, Liga I, loc 6 din cele 12 competitoare).

 

Minaur a disputat vineri dimineața prima partidă de pregătire din cantonamentul în Turcia, cu kazahii de la FC Kaisar Kyzylorda, încheiat la egalitate, 1-1 (1-1) – goluri marcate de Valmir Berisha (Minaur) și Elzhas Altynbekov (Kaisar) -, iar bosniacii au jucat sâmbătă un amical cu echipa lituaniană FK Žalgiris Vilnius, câștigat cu 1-0 (0-0), prin golulul marcat de mijlocașul ofensiv Edo Vehabović (min. 80).

 

Bosniacii sunt veniți din 29 ianuarie în Antalay și se află la al 4-lea amical în Turcia (mai joacă un amical în 9 februarie, cu FC Minaj Mynai din Ucraina), având un bilanț neutru: o victorie, un egal și o înfrângere (0-0 cu FC Vorskla Poltava din Ucraina, 1-2 cu FC Olympic Tashkent din Uzbekistan, 1-0 cu FK Žalgiris Vilnius din Lituania). Spre deosebire de primul amical al Minaurului, despre care clubul kazah FC Kaisar a mărturisit că a fost organizat ad-hoc, la fața locului (ca meciurile de vacanță din curtea școlii), acesta a fost programat anticipat.

 

Terenul, puțin mai prost decât la Baia Mare, cu iarbă pârjolită pe alocuri și porțiuni de pământ – a fost secetă și-n Turcia. Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu următorul 11: Avram – Alexe, Mondragon, Dandea, Neacșu – Iacob, Donca, Ivanovic, Rotar – Jarovic, Berisha. Patru înlocuiri față de partida precedentă (cu Kaisar): Dandea, Neacșu, Ivanovic și Jarovic în locul lui Stoian, Stănescu, Chitaș și Ciocan, care au început pe banca de rezerve. Băimărenii, în echipament complet albastru, bosniacii în echipament complet roșu (patru bosniaci joacă în tricourile de antrenament, fără numere).

 

În min. 9, la prima fază la poarta bosniacilor, lovitură liberă de la circa 23 de metri, tânărul atacant Bogdan Rotar (21 de ani), găsit liber în careul de 6 metri cu o scăriță peste zid, înscrie nestingherit (șut imparabil, deasupra capului portarului Nanic) – în foto, faza premergătoare golului. În min. 20, același Rotar are o șansă uriașă, fiind găsit cu o centrare de la 25 de metri lateral în careul de 6 metri, complet liber, reia cu capul pe lângă poarta lui Nanic (fără reacție portarul bosniac).

 

Minaur joacă mai legat decât adversara (foarte modest jocul bosniacilor). De prin minutul 25 ritmul de joc a început să crească în intensitate, ajungând cam la nivelul Ligii a II-a, până atunci s-a jucat ca-ntre două echipe de colegi de muncă ieșiți la o mișcare după serviciu.

 

În min. 30, Velež are prima jumătate de ocazie, pasă cu exteriorul a brazilianului Wallace Menezes dos Santos (adus în ianuarie 2023, de la echipa craotă HNK Gorica) și șut al lui Djordje Pantelic din 25 de metri, poziție centrală, respins lateral, fără probleme, de Avram – joacă cu mănuși brazilianul, sunt 9 grade Celsius în Antalya, frig pentru el (e unul dintre jucătorii care joacă în tricou de antrenament, dar coafura îl face ușor identificabil).

 

În atacul celor de la Mostar joacă și Raphael Ohanua Lea’i (jucător din Insulele Solomon), o celebritate pe insula sa, care a ajuns doar de 3 zile în Turcia, pentru că abia atunci i-au rezolvat viza bosniacii (ceea ce n-a reușit Minaur cu Gneba). Se intră la vestiare după o perioadă de dominare (sterilă) a bosniacilor, care atacă, dar sunt lenți și previzibili, iar apărătorii Minaurului le fac față până acum. 1-0 la pauză.

 

Începe repriza a doua. Lipsă de coordonare în lina de fund a bosniacilor (Bajric, Domic, Karamarko, Prses), parcă joacă pentru prima dată în această formulă. Tehnic, Minaur e mult peste Velez, și, suprinzător, chiar și relațiile de joc sunt mai sudate, însă băimărenii păstrează aceeași lipsă de viziune/strategie în fața porții. În min. 55, bosniacii egalează prin tânărul atacant central Nedim Hadžić (adus în ianuarie de la echipa slovenă NK Radomlje), găsit la 5 metri în poziție centrală cu un șut-centrare din careu, de pe extrema dreaptă, pe jos, reluare simplă, imparabilă și meciul se încheie la egalitate.

 

Minaur Baia Mare – Velež Mostar: 1-1 (1-0), au marcat Bogdan Rotar (min. 10) / Nedim Hadžić (min. 55).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here