RUGBY – România – Portugalia, meci de baraj pentru Rugby Europe Championship, se joacă în Baia Mare

0
378

OFICIAL. Meciul de baraj al României cu Portugalia, pentru menţinerea în Rugby Europe Championship, se va disputa în 10 noiembrie 2018, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, a anunțat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, care a amintit că „în Anul Centenarului ne-am dorit să jucăm un meci la Baia Mare, unde nu am reuşit să mai ajungem cu echipa naţională după momentul Revoluţiei din Decembrie 1989”.

 

Vă reamintim că în urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte (pentru folosirea unui jucător neeligibil în partidele de calificare), ”Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018 și va trebui să dispute un meci de baraj cu Portugalia (câştigătoarea Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric). Acest meci va decide echipa care va evolua în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

 

Ultimul meci pe caare naționala de rugby a României la disputat în Baia Mare a fost în 22 octombrie 1989: un meci din Cupa FIRA, împotriva URSS, meci câștigat de echipa sovietică cu 31-21 (4-9). Așadar, România revine pentru un meci oficial în Baia Mare după 29 de ani.

 

“Meciul cu Portugalia este foarte important pentru noi, pentru că ne va menţine în acest eşalon valoric şi am dorit să-l jucam într-un loc unde este o mare tradiţie pentru rugby, unde avem un Centru de Excelenţă pentru juniori care produce de câţiva ani jucători pentru toate loturile naţionale. De asemenea, o foarte mare importanţă o are publicul de aici, iubitor al acestui sport, pentru că Stejarii au nevoie de o susţinere cât mai mare pentru această partidă crucială”, a precizat președintele FRR.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here