AU CÂȘTIGAT – Minaur a câștigat detașat, la Baia Mare, cu CSM Slatina și a urcat pe locul 8 în Liga Națională

0
276

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Duminică, 5 februarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 32-23 (17-10), partida cu CSM Slatina. Meciul, arbitrat de cuplul Corina Constantin & Daniela Enache, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 9 (Baia Mare) și 13 (Slatina), pornind cu gazdele din postura de favorite.

 

După 2 goluri marcate de gazde (Cazanga și Tănăsie) în primul minut, părea că misiunea Minaurului va fi mai simplă decât cât de simplă ar fi trebuit să fie (oaspetele au doar 2 victorii și 12 înfrângeri), diferența valorică dintre cele două loturi fiind clară, băimărencele câștigând toate cele 5 meciuri directe anterioare. Totuși, oaspetele egalează și se mențin în apropierea favoritelor, care mai reușesc să preia conducerea doar în min. 7, după golul lui Tănăsie (4-3).

 

Apoi, însă, Baia Mare (care după turul dezastruos nu poate încheia acest campionat decât în jumătatea inferioară a clasamentului, cel mai probabil pe locul 8, în cel mai bun caz pe 7) ia viteză și se distanțează de adversară, la jumătatea reprizei având un avantaj de 4 goluri (min. 15, 9-5).

 

Repriza i-a sfârșit cu o diferență de 7 goluri pe tabela de marcaj în favoarea Minaurului: 17-10. Popa și Tănăsie sunt principalele marcatoare (câte 5 goluri, cu mențiunea că Popa are procentaj de 100%, adică tot ce a tras a fost gol), însă omul reprizei avea să fie portarul Cristina Enache, cu 6 parade salvatoare (43% din mingile pe spațiul porții). Minaur a avut 24 de șuturi la poartă, 20 pe spațiul porții și a marcat 17 goluri. Practic, când a nimerit poarta a cam fost gol.

 

Prima treime a reprizei secunde (min. 40) s-a încheiat la scorul 21-14, într-un meci în care scorul a rămas singura necunoscută. În min. 50, golul lui Cazanga a dus scorul la 27-19, iar până la final diferența avea să crească la 9 goluri: 32-23.

 

Pentru Minaur au înscris: Popa (8 goluri), Tănăsie (6 goluri), Cazanga (5 goluri), Vujovic și Mițicuș (3 goluri), Borș, Tîrle și Popescu (câte 2 goluri), Cavlovic (1 gol). De la oaspete s-au remarcat Striukova (6 goluri) și Lixăndroiu (5 goluri). În urma victoriei, Minaur va urca, cel mai probabil, la finalul etapei (mai sunt meciuri nedisputate) pe locul 8. În etapa următoare, a 16-a, în 12 februarie, Minaur joacă în deplasare, la CSM Galați, echipă situată pe ultimul loc cu 1 punct. Un meci facil.

 

* Foto generică: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here