CALVAR ÎNCHEIAT – Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie intră în posesia Cabanei Schiorilor, după un insistent parcurs administrativ care a durat 5 ani

0
841

TRANSFER DE ADMINISTRARE. Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie intră în posesia Cabanei Schiorilor, un imobil cu 3 camere evaluat la sub 10.000 de lei, după un insistent parcurs administrativ care a durat 5 ani. Cabana Schiorilor, situată pe strada George Coșbuc nr. 119 C, pe drumul spre pârtia de schi de la Șuior, era în proprietatea statului și administrarea orașului Baia Sprie, care și-a dat acordul cedării administrației cabanei încă din martie 2018 (prin Hotărârea Consiliului Local).

 

Construcția, care are o suprafață de 92 de mp, cu regim de înălțime parter, compusă din 3 camere, este declarată bun de interes public național și a fost evaluată la 9.700 de lei, în valoarea de inventar a imobilului fiind introdus și terenul (410 mp) a cărui valoare a fost înregistrată cu suma de 46.500 lei.

 

Clubul sportiv local, aflat în subordinea Ministerului Educației, care pregătește tineri sportivi în secțiile schi alpin, schi fond, biatlon și orientare sportivă și care a înregistrat rezultate notabile pe plan național și internațional (având acum trei sportivi în lotul celor 18 care reprezintă România la Festivalului Olimpic al Tineretului European 2023), a solicitat să îi fie dată cabana, neutilizată, pentru a-și dezvolta baza materială.

 

Pentru că-n țara dosarului cu șină niciun demers nu este simplu, au trecut 5 ani până la concretizare, în ședința de Guvern de astăzi, 18 ianuarie 2023, fiind inclusă pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre prin care va fi dată în administrarea Ministerului Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş – Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie a terenului și Cabanei Schiorilor.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here