AU PIERDUT LA 14 GOLURI! – Minaur, înfrântă la Baia Mare, previzibil și categoric, în partida cu campioana en-titre Rapid București

2
309

HANDBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 7 decembrie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 24-38 (12-15), partida cu Rapid București. Meciul a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 8 (Minaur) respectiv 4 (Rapid).

 

O partidă între forțe disproporționată, așa a arătat înfruntarea sportivă între Minaur din acest an competițional și campioana en-titre (care, în pofida valorii lotului are mici șanse să repete performanța din sezonul trecut).

 

Dacă în prima repriză, băimărencele au încercat cu disperare (și total lipsite de inspirație) să țină măcar aproape de oaspete, care deși au condus și cu 6 goluri diferență (min. 25, 8-14) au intrat la vestiare cu un avantaj de 3 goluri, în cea de-a doua repriză s-a desăvârșit dezastrul. Pentru că e un dezastru să pierzi la 14 goluri (!) diferență oriunde, cu atât mai mult pe teren propriu.

 

În primele 6 minute ale reprizei a doua, băimărencele au reușit să nu marcheze deloc și să primească încă 4 goluri, așa că ecartul s-a mărit ca-ntr-o înfruntare între o echipă de Liga Campionilor și una de Cupa Satelor: 12-19. Apoi a fost puțin mai bine, Minaur înscria un gol și primea două, așa că distanța s-a mărit până când ne întrebam de ce nu aruncă antrenorul Fotonea prosopul?

 

Carlos Viver a scos-o și pe Buceschi, mai mult din milă față de gazde decât ca s-o odihnească, dar a fost inutil: Grozav, Tîrcă, Hernandez Serrador, Lopez Herrero, Korsos au marcat când au vrut și de unde au vrut. Și au vrut mult, pentru că s-a încheiat cu 14 goluri diferență pe tabela de marcaj: 24-38. O rușine adusă de această echipă istoricului club Minaur…

 

Pentru Minaur (de la care în afara portarului Amra Pandzic, care a încercat să stăvilească umilința, având 10 parade salavatoare) au marcat: Popa și Tănasie (câte 4 goluri), Carneiro și Popescu (câte 3 goluri), Tudor și Ujkic (câte 2 goluri), Kerekes, Vukajlovic, Borș, Cavlovic, Cazanga și Mițicuș (câte 1 gol).De la învingătoare s-au remarcat portarul Kapitanovic (13 parade salvatoare – a marcat și un gol), Grozav (7 goluri), Kanor, Korsos și Hernandez (câte 5 goluri).

 

În urma acestei rușinoase înfrângeri, băimărencele au căzut deocamdată de pe locul 9, dar se poate și mai jos pentru că din această etapă s-au disputat doar două meciuri. În plus, anul nu s-a-ncheiat pentru handbaliste, acestea mai urmând să dispute și etapele a 10-a și a 11-a în 2022, în 22 decembrie Minaur deplasându-se pentru meciul cu CSM Târgu Jiu (colega de coada clasamentului, locul 10), iar în 29 decembrie fiind programat la Baia Mare meciul cu CSM Măgura Cisnădie (loc 7).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here