OFICIAL – Punctul Feroviar de Trecere a Frontierei Valea Vișeului, redeschis după 17 ani de la suspendarea activității

0
92

CONEXIUNE MARAMUREȘ – UCRAINA. Astăzi, 17 ianuarie 2023, o delegație a României formată din Ionel Bogdan (președintele Consiliului Județean Maramureș), Rudolf Stauder (prefectul județului Maramureș), Ionel Scrioșteanu (secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii), Bogdan Mihei (președinte Autoritatea Vamală Română), Mihnea Drumea (consilier de stat Cancelaria Prim-Ministrului), chestor de Poliție Coman Florin (șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației), Vasile Duciuc (primarul comunei Bistra), Florin Grațian Pârvu (consulul României la Solotvino – Ucraina), Radu Pipa (director adjunct exploatare CFR SA) au participat la evenimentul redeschiderii Punctului de Trecere a Frontierei pe calea ferată Valea Vișeului.

 

Delegația ucraineană a fost reprezentată de Nayem Mustafa-Masi (locțiitor al Ministrului Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii Ucrainei), Oleksandr Kamyshin (director general Căi Ferate Ucraina) și alți reprezentanți ai autorităților locale și ai conducerii companiei de cale ferată din Ucraina.

 

Activitatea în acest punct de trecere al frontierei a fost suspendată din 2006, iar începând de mâine, 18 ianuarie 2023, prin acest punct vor fi două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri.

 

Programul zilnic va fi următorul:

  • ora 07.45 intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 11.45 -plecarea din gară – ieșirea din România;
  • ora 15.45 intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 18.15 – plecarea din gară – ieșirea din România.

 

Redeschiderea acestui punct vine după ce în luna noiembrie 2022 a fost reluată activitatea și în Punctul Feroviar de Trecere al Frontierei Câmpulung la Tisa, a cărei activitate a fost suspendată timp de 15 ani.

 

Decizia este foarte importantă, în contextul necesității existenței a cât mai multe conexiuni rutiere și feroviare între Maramureș, România și Ucraina și Europa de vest, pentru intensificarea schimburilor comerciale, care vor duce la dezvoltarea economică și a județului Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here