TICHIA DE MĂRGĂRITAR – Primăria comunală din Sarasău își cumpără dronă cu peste 400.000 lei: pentru că n-are și vrea să inspecteze zonele cu situații de risc

4
1236

INTELIGENȚA POPOSEȘTE ȘI LA SARASĂU. Primăria Sarasău, controlată de edilul Ion Covaci (60 de ani, PSD – în funcție din 2004), a scos la licitație un contract estimat la 416.500 lei (suma include TVA), care vizează achiziţia unui sistem aerian fără pilot uman la bord, compus din dronă, staţie mobilă, camere, cu diverse sisteme, softuri şi accesorii/elemente conexe acestora. Achiziția este finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și face parte dintr-un proiect pompos denumit „Sistem inteligent de management local în comuna Sarasău”.

 

Achiziția este motivată de faptul că Primăria Sarasău… nu dispune și ea de o dronă (bine, nu dispune ea de mai multe) și are „dorinţa de a facilita o mai bună monitorizare şi inspecţie a zonelor şi situaţiilor de risc din comună”. Comuna Sarasău are în componență un singur sat cu o suprafață de 19,5 kilometri și sub 2.500 de locuitori.

 

La această sumă sunt drone cu capacitate de transmisiune video de până la 30 km, cu planificare avansată a misiunii (care poate dura până la 4 ore și jumătate), urmărire inteligentă, urmarirea istoricului de zbor și alte caracteristici autonome, incredibil de puternică, cu zoom optic 4K, cu stație de control la sol ultra-luminoasă, ecran tactil de înaltă rezoluție care asigură vizibilitate și practicitate maximă în toate situațiile, fiabil (extrem de rezistent la apă și praf). Practic, se poate cumpăra o dronă extrem de bună. Pentru comparație, Garda de Coastă a României operează drone de 100.000 lei/bucată. Și se descurcă cu ele.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul va avea o pondere de 40%, garanția acordată de 20%, , certificat Energy Star 25% și termenul de livrare 15% – acesta trebuie să fie cuprins între 15 zile și 30 de zile). Ofertele sunt așteptate până la 27 februarie 2024 – e grabă/nevoie mare de dronă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Investiție necesară si care se va dovedi ai foarte eficientă. Se va vedea cum a scăpat din ograda câinele lui nea căpățână si a muscat-o pe baba Iulisca. Adevărată zicala; ” prostul nu e prost destul dacă nu e si fudul”. Nu uitați, ne strofocam să intrăm in Schengen, acesta este un prim pas necesar pentru admiterea totala. Chiar daca nu este necesar, vom dovedi că știm să furam.

  2. Mda, cam urat pt cetățeni.Asa o sa se poată vedea cine / ce a mai construit fără autorizație și fără sa declare pt impozitare.Si poate și alte chestii/socoteli.

  3. Felicitări autoritățile locale !
    Astfel o să fie nevoie sa se creeze noi locuri de munca pentru echipa câștigătoare 😉 care o sa gestioneze drona și tot
    Felicitări autoritățile locale de peste tot , cele care au reușit și reușesc să acceseze fonduri europene pt proiecte total total inutile , dar mărețe realizării in ochii prostimii votante
    Uneori mă întreb cum naiba sunt aia așa de prosti sa le de-a bani nerambursabili , bani multi , pt proiecte 100% penibile și inutile , bani pierduți , bani tocați de șmecheri fără bun simt
    Străinii care ne dau noua astfel de fonduri nerambursabile , chiar nu sunt capabili sa observe că sunt prostiți pe față , că majoritatea proiectelor finanțate nu au absolut nicio finalitate pt populația țării ?
    ,,Nu-i prost cine cere . Prost e cine dă !,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here