FAPT – A fost semnat contractul de 131 de milioane de lei privind reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare: află detaliile și identitatea constructorilor

0
3912

PALATUL ADMINISTRATIV BAIA MARE. Luni, 4 septembrie 2023, administrația județeană a Maramureșului, controlată de Ionel Bogdan (PNL) din postura de președinte al forului deliberativ, a semnat un contract de circa 131 milioane de lei (exact: 130.819.794 lei, suma include TVA), care vizează proiectarea și execuția reabilitării Palatului Administrativ din Baia Mare, complex de clădiri edificat în anul 1970 cu o suprafață utilă de aproape 12.000 mp. Cea mai mare parte a finanțării provine din surse nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Contractantul este o asociere de firme care are ca lider firma de construcții Euras SRL din Satu Mare, controlată de Mircea Gheorghe Lețiu, care trebuie să finalizeze lucrările în 2 ani – ceilalți asociați (secundari) sunt firmele Construcții Erbașu SA din București, Cubicon Invest SRL din Baia Mare și Avril SRL din Negrești Oaș (jud. Satu Mare).

 

Proiectul prevede reabilitarea totală a complexului (interioară – birouri, săli de ședință, turn – și exterioară – vor fi reamenajate spațiile și va fi creat un loc de promenadă) în care își desfășoară activitatea 13 instituții publice județene și care a fost trecut în proprietatea județului în mai 2023.

 

 

Detalii despre constructori

 

Euras SRL, liderul de asociere, este o firmă de construcții înregistrată în Satu Mare și deținută de Mircea Gheorghe Lețiu (care mai are în proprietate și firma Roxymir SRL, specializată în construcții civile și restaurări de clădiri monument), fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, cel care, de regulă, sponsorizează aducerea Luminii Sfinte în Maramureș și Satu Mare cu ocazia Învierii. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 91,88 milioane de lei și un profit net de 3,02 milioane de lei, obținut cu 52 de angajați.

 

Construcții Erbașu SA din București, firmă specializată în construcții și controlată de Romeo Cristian Erbașu (56%), are 13 sedii secundare în București, Bihor, Dâmbovița și Ilfov. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei și un profit net de aproape 63 de milioane de lei realizat cu 865 de angajați.

 

Cubicon Invest SRL din Baia Mare, firmă specializată în activități de inginerie și consultanță, este controlată de soții Cuceu (Cristian și Cristina Alina, fostă Pavlicsko). În 2022, firma a declarat o cifră de afaceri de 9,78 milioane de lei și un profit net de 2,02 milioane de lei, realizat cu 23 de angajați.

 

Avril SRL din Negrești Oaș (jud. Satu Mare), firmă specializată în construcții și care-l are ca asociat majoritar pe Ioan Savu (40% – asociați minoritari fiind Ioan Daniel Savu și Petru Ciorbă – cu câte 20% – și Daniel Cristian Seleveschi și Vasile Ovidiu Hotca – cu câte 10%). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 170,65 milioane de lei și un profit net de 15,48 milioane de lei, obținut cu 175 de angajați.

 

La licitație au fost înscrise 3 oferte, însă două au fost retrase, implicit a rămas unic ofertant asocierea declarată câștigătoare, care a ofertat cu aproape 34 de milioane de lei sub estimarea maximă a beneficiarului (Consiliul Județean Maramureș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here