SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Se deschide stagiunea teatrală 2023-2024 la Municipalul băimărean

0
237

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În această săptămână, Teatrul Municipal Baia Mare deschide stagiunea 2023-2024, primul spectacol programat fiind joi, 7 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio: comedia „Floare de cactus”, de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, în regia lui Daniel Vulcu.

 

Spectacolul, care îi are în distribuție pe actorii Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi, este un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate.

 

Beneficiind de două ecranizări celebre cu încasări record, un premiu Oscar și cinci premii Globul de Aur, piesa „Floare de cactus” nu are vârstă, tratând dragostea și multiplele ei fațete cu multă dezinvoltură. Și foarte mult umor. Spectacolul durează două ore, iar prețul unui bilet este 25 lei (preț redus: 15 lei, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Vineri, 8 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal, este programat spectacolul „De-Conectat, în regia muzicală Călin Ionce, un concert care reunește hituri nemuritoare (făcute cunoscute de Frank Sinatra, Michael Jackson, The Beatles, Imagine Dragons, Hooverphonic etc.) aduse în atenția publicului într-o manieră acustică.

 

Spectacolul este susținut de muzicienii Teatrului împreună cu artiști băimăreni, reuniți în formula Akustika Band: Dorin Griguța, Răzvan Pașca, Romeo Cornelius, Andrei Petruș, Emanuela Dumitran, Laura Bucureștean, Petru Damșa, Vasile Pop, Adam Jenei, Dan Secheli și Călin Ionce. Spectacolul durează 80 de minute, prețul unui bilet fiind  25 lei (preț redus: 15 lei, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Teatrului de Păpuși, este programat spectacolul „Locomotivioara leneșă”, în regia lui Kovacs Ildiko, un spectacol antrenant, interactiv și deosebit de îndrăgit de cei mici. În distribuție: Irina Oțoiu, Liliana Voș, Sonia Codoreanu, Ruxandra Lăzărescu, Alin Albu, Vlad Crișan. Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Duminică, 10 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Delfini”, în regia Adinei Lazăr. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu/Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

 

„Delfini” prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite. Spectacolul durează 95 de minute, iar prețul unui bilet este 25 lei/20 lei (categ.II) – 15 lei/10 lei (categ. II), preț redus pentru elevi, studenți, pensionari.

 

Biletele se pot achiziționa de pe Evenimente (myticket.ro) sau de la casieria Teatrului – informații și rezervări: tel. 0736.216.437 (Dramă și Revistă) și 0730.270.926 (secția Păpuși).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare (Dan Cristian Popovici și Ioana Haragâș)ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here