AEROSOLI SALINI – La Cicârlău s-a deschis o minisalină artificială destinată în special copiilor cu diverse probleme de sănătate ale aparatului respirator

0
384

MINISALINĂ ARTIFICIALĂ. La finalul lunii august, în comuna maramureșeană Cicârlău a avut șoc deschiderea unei minisaline artificiale destinată în special copiilor (dar și persoanelor adulte) cu diverse probleme de sănătate ale aparatului respirator, cărora le este indicată cura cu aerosoli salini.

 

Minisalina a fost amenajată de Primăria Comunei Cicârlău în parteneriat cu Rotary Club Baia Mare 2005 în sala laterală a Căminului Cultural „Nicolae Sabău”, într-o încăpere de circa 30 mp, și este formată din 10 tone de blocuri de sare, fiind dotată cu o pompă de aer care asigură difuzarea aerosolilor prin curenți circulari. Durata unei cure este de aproximativ 30 de minute, în timpul curei cu aerosoli salini copiii putând citi, colora sau urmări programe tv.

 

* Foto: @Primăria Cicârlău

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here