APRECIERE – Trei tineri sportivi din Maramureș vor primi finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor

0
468
Maria Toma, Cătălin Ioan Vădean

FINANȚAREA TALENTULUI. Trei tineri sportivi din Maramureș vor primi finanțare în acest an, prin Programul MOL de promovare a talentelor (în cei 18 ani de la inaugurarea programului, MOL a finanțat 3.811 de tineri talentați cu peste 6,6 milioane de lei). Cei trei sunt Cătălin Ioan Vădean (orientare în alergare, sportiv al Electrosistem), Ștefan Paul Gherghel (foto mic dreapta, schi fond, biatlon) și Maria Toma (schi fond, biatlon) – ultimii doi, sportivi ai CSȘ Baia Sprie, sunt originari din Plopiș (com. Șișești).

 

Decizia a fost luată de membrii juriului de sport: Violeta Beclea Székely – președinte (campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român), Laura Cârlescu Badea (campioană olimpică și mondială la scrimă), Pompiliu Nicolae Constantin (lector la UNEFS), Narcisa Lecușanu (membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal), Adrian Rădulescu (antrenor de înot la CS Navi București), Marian Ursescu (jurnalist Eurosport).

 

Conform regulamentului, un solicitant poate obține o finanțare în valoare maximă de 10.000 lei/an pentru achiziționare de produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic și/sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru concursuri, antrenamente sau cantonamente.

 

La ediția din acest an au fost înscrise 764 de proiecte (cu 163 mai multe decât anul trecut), din care au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă și sport din 39 de județe și din Capitală (acestea implică 434 de tineri artiști și sportivi talentați), acestea beneficiind de finanțări (totale sau parțiale) de 560.000 de lei.

 

„De-a lungul ultimilor 18 ani am avut ocazia să cunoaștem și să susținem tineri sportivi și artiști talentați și ne bucurăm că prin programul nostru am reușit să le oferim sprijinul de care au avut nevoie pentru a-și pune abilitățile în valoare, participând la competiții, festivaluri, concerte și expoziții. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obținut, iar efortul pe care tinerii îl depun pentru a face performanță reprezintă o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

 

În domeniul sportiv au fost selectate 121 de proiecte care au beneficiat de suma totală de 220.000 de lei, iar în domeniul artistic au fost selectate 66 de proiecte, susținute cu 200.000 de lei. Pentru categoria specială a tinerilor care au peste 18 ani (este categoria la care a obținut finanțare și Cătălin Ioan Vădean, 24 de ani), au fost selectate 39 de inițiative care vor beneficia de 140.000 de lei. Beneficiarii a 107 de proiecte dintre cele 226 susținute au mai obținut finanțare în cadrul altor ediții, 119 de proiecte sunt la prima finanțare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here