SUNT VICECAMPIOANE – Minaur Baia Mare a devenit și matematic vicecampioană națională: victorie previzibilă și clară cu ultima clasată

0
557

HANDBAL FEMININ. Miercuri, 2 iunie 2021, în sala Rapid din București, CS Minaur Baia Mare a devenit oficial (adică și matematic) vicecampioană națională în ediția 2020-2021, după ce a învins astăzi, fără emoții, pe retrogradata CS Activ Prahova Ploiești (echipă clasată pe ultimul loc) cu 33-29 (20-14). Meciul a contat pentru etapa a 29-a a Ligii naționale de handbal feminin.

 

Băimărencele au început în trombă, decise să nu amâne fiesta desemnării și matematic a locului 2 în prima ligă valorică (locul 1 a fost câștigat demult de CSM București, echipă care și-a demonstrat neta superioritate față de eventualele contracandidate la titlu). 3-0, 6-2 și 6-5 și apoi 4 goluri consecutive ale Popa (2) și Borș (2) au dus scorul la 10-5 (min. 13). Tot cu 5 goluri diferență s-a intrat și în ultimele 10 minute ale reprizei (14-9), iar la vestiare s-a intrat cu 20-14, după o primă repriză jucată cu garda jos, în care s-a-nscris cu o cadență mai mare de un gol pe minut.

 

A doua repriză a continuat dominarea categorică a băimărencelor, Minaur mărindu-și avantajul după 10 minute la 8 goluri (26-18, min. 40). Apoi, eliminarea lui Tecar le dă aripi ploieștencelor, care oricum n-aveau nimic de pierdut, și Activ înscrie o serie de 6 goluri, întreruptă doar de golul lui Laslo, iar tabela indica în min. 48 o falsă relansare a meciului: 27-24.

 

În doar 7 minute Minaur urcă din nou diferența la 7 goluri (33-26 în min. 56), apoi opresc motoarele și Activ reușește să mai reducă din diferență în cele 4 minute rămase din joc: 33-29. În urma acestei victorii din penultima etapă a campionatului, Minaur devine oficial vicecampioană națională (are 70 de puncte, cu 7 mai multe decât echipa de pe locul 3, SCM Râmnicu Vâlcea, care mai are de disputat două meciuri și poate obține maximum 6 puncte).

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Borș (6 goluri), Popa și Burlachenko (câte 5), Laslo și Blohm (câte 4 goluri), Kovacevic (3 goluri), Tecar și Kerekes (câte 2 goluri), Cioca și Polocoșer (1 gol). De la învinse s-au remarcat Leuștean (9 goluri), Mureș și Panaite (câte 4 goluri). În ultima etapă a campionatului, joi, 3 iunie, de la ora 12.00, în Sala Rapid, Minaur întâlnește o altă retrogradată, CSM Galați (echipă clasată pe locul 13 din cele 15 participante în Liga națională).

 

* Foto: @ Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here