RUGBY – Știința Baia Mare, câștigă tot în Cupa României: după Timișoara, o nouă victorie categorică, la Cluj

0
414

CUPA ROMÂNIEI 2021 RUGBY. Campioana en-titre și deținătoarea trofeului Cupa României, echipa băimăreană CSM Știința a încehiat turul ediției 2021 a Cupei României pe locul 1 în grupă, cu maximum de puncte, sâmbătă, 17 aprilie, impunându-se categoric în fața U. Cluj, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 

Băimărenii, care au ajuns la Cluj din postura de favorită, aveau o victorie în Cupa României (40-10 cu RCM Timișoara, pe teren propriu), iar clujenii, o înfrângere (52-15), pe terenul timișorenilor.

 

Eugen Apjok a început partida, arbitrată la centru de Radu Petrescu (București), cu următorul 15: Ionuț Botezatu, Darin Ionuț Onț, Alexandru Bucur, Sione Fakaosilea, Adrian Marian Apostol, Dorin Gigi Manole, Alexandru Țiglă, Laurențiu Nica, Iulian Harțig, Domițian Mureșan, Marius Dănilă (cpt.), Silviu Grădinaru, Alexandru Alexe, Mihai Dico, Beka Bitsadze. Pe banca de rezerve au fost păstrați Țală, Pristaviță, Baliashvili, Roșu, Immelman, Bocăneț, Kisting și Khvicha.

 

Băimărenii au început tare, respectându-și statutul, conducând cu 0-19 – acela a fost momentul în care clujenii au marcat primele puncte, un eseu al lui Ovidiu Melniciu, transformat de Ionuț Mazăre. Știința a replicat prin încă un ultim eseu și o transformare, intrând la pauză cu 19 puncte avantaj (7-26).

 

În partea secundă, clujenii au transformat o lovitură de pedeapsă (prin Mihalache), reducând scorul (10-26), dar apoi au contat în joc doar campionii en-titre, care au marcat alte 14 puncte și au sfârșit jocul cu 10-40.

 

Returul competiției este programat din 7 august (Știința Baia Mare joacă în 14 august cu Timișoara, în deplasare, și în 21 august cu U. Cluj, acasă), semifinalele în 28 august (unde, cel mai probabil, băimărenii vor întâlni Dinamo București), iar finala pe 27 noiembrie.

 

Rezultate Grupa A Cupa României:

RCM Timișoara – U. Cluj: 52-15 (33-0)

CSM Știința Baia Mare – RCM Timișoara: 40-10 (33-3)

  1. Cluj – CSM Știința Baia Mare: 10-40 (7-27).

 

* Foto: @ Flaviu Buboi / Sport Pictures via Rugby România

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here