TRIST – A murit avocatul Ioan Blăjan (60 de ani), prodecanul Baroului Maramureș: unul dintre puținii români care au lucrat în toate profesiile din magistratură

0
5268

DECES. A murit avocatul Ioan Blăjan (60 de ani), fostul decan al Baroului Maramureș. Ioan Blăjan a fost unul dintre puținii români care a lucrat în toate profesiile din magistratură, fiind timp de 36 de ani procuror, judecător și avocat. Ioan Blăjan era bolnav de cancer la prostată.

 

S-a născut în 29 august 1960, la Bobota (jud. Sălaj). A absolvit Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei (în 1979), iar apoi Facultatea de Știinte Juridice de pe lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (în 1984).

 

După absolvirea studiilor superioare, Blăjan a fost primit repartiție guvernamentală ca juristconsult stagiar la Întreprinderea Județeană de Producție și Prestări Servicii din Zalău. După un an, în decembrie 1985 intră în magistratură ca procuror, fiind repartizat ca procuror stagiar la Vișeu de Sus. În perioada 1986-1988 este transferat ca procuror de urmărire penală la Procuratura Locală Sighetu Marmației, iar din 1988 și până în 1993 lucrează la Procuratura județeană, ca procuror criminalist.

 

În perioada 1993-1996, Blăjan devine judecător financiar la Curtea Conturi Maramureș, iar în 1 mai 1996 intră ca avocat în Baroul Maramureș. În 2007-2011 este ales prodecan, iar în 12 martie 2011 este ales decan al Baroului județean, funcție pe care avea să o mențină, timp de două mandate (perioada maximă prevăzută de legislație), până în martie 2019, dată de la care este ales din nou prodecan al Baroului Maramureș, funcție pe care a deținut-o până în prezent.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here