AU PIERDUT – Explorări pierde la Baia Mare primul meci al returului, în minim de seturi, cu mult mai bine clasata Dinamo

0
79

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 0-3 (22-25, 22-25, 15-25), meciul cu Dinamo București. Partida, arbitrată de clujenii Tudor Pop (principal) și Andrei Savu (secund), a fost meciul de debut în noul an al celor două formații și primul al returului sezonului regular, opunând echipele clasate înaintea etapei pe locurile 9 (Explorări) și 3 (Dinamo).

 

Cu oaspeții pornind din postura de favoriți (în tur, bucureștenii s-a impus cu 3-0), băimărenii au ținut piept mult mai valoroasei adversare în primele două seturi, în care balanța a fost înclinată pe final de oaspeți, mai experimentați și cu Matei și Felix Junior în postură de principali trăgători.

 

Până la urmă, dinamoviștii s-au impus cu 3-0, după 71 de minute de joc efectiv, în care au dominat doar un set (al treilea), dar în care au forțat doar atât cât a fost suficient pentru a pleca de la Baia Mare cu toate cele 3 puncte puse în joc.

 

Dinamoviștii au fost superiori la toți parametri tehnici semnificativi, mai puțin la puncte obținute pe eroarea adversarului (Explorări vs. Dinamo): 29-43 atacuri decisive, 1-7 servicii decisive (ași), 1-7 blocaje decisive, 28-18 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (11 puncte), Cheagă (7 puncte), Bălăi (5 puncte),  David, Da Silva Santos și Crișan (câte 2 puncte), Mesquita Campos și Breban (câte 1 punct). De la Dinamo s-au remarcat: Matei (15 puncte), Felix Junior (13 puncte), Bălean (11 puncte) și Bartha (9 puncte).

 

În urma înfrângerii, băimărenii rămân pe locul 9 în clasamentul primei divizii. În etapa următoare, a 13-a, Explorări joacă în deplasare cu CSM Constanța, una dintre adversarele directe în lupta pentru accederea în grupa valorică secundă, cea pentru locurile 5-8 (onest, băimărenii nu pot spera să încheie nici acest campionat peste locul 7, cel pe care termină de 3 ani în Divizia A1 – cu bugetul și lotul actual, acesta este maximum din ce poate obține această echipă serioasă, bătăioasă, dar doar voința nu e suficientă pentru un rezultat superior).

 

* Foto generică: @Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here