VICTORIE MARE – Minaur a învins la Baia Mare echipa care ocupa locul 2 înaintea etapei, după un meci în care a întors rezultatul în repriza secundă

0
1176

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii I la handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 29-26 (12-13), partida cu SCM Universitatea Craiova. Meciul, arbitrat de cuplul Alexandru Constantinescu (București) & Gal Lazslo (Odorheiu Secuiesc), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Minaur) și 2 (Craiova).

 

 

Deși băimărencele au câștigat 4 din ultimele 5 meciuri directe, oaspetele au pornit de această dată din postura de favorite, valoare celor două loturi înclinând balanța în favoarea craiovencelor, însă a fost un meci care a infirmat calculele bookmakerilor, în care Minaur a făcut un meci mare, reușind să întoarcă rezultatul în ultimele 10 minute, după o repriză secundă pe care au dominat-o.

 

 

După primele 30 de minute în care Amra panzic le-a ținut în joc, Minaur intrând la vestiare cu handicap de doar un gol, Minaur a început repriza secundă cu determinare și cu Cazanga și Pavlovic în rol de principale marcatoare, reușind cea mai bună repriză făcută în această ediție de campionat, la capătul căreia a dominat finalul, cu ultimele 10 minute în care după egalare (min. 50, 23-23, gol Tănăsie) s-au distanțat la o diferență care le-a permis să câștige nesperat: 29-26.

 

 

Pentru Minaur au marcat: Cazanga (7 goluri), Pavlovic (6 goluri), Spugnini Santome (5 goluri), Tănăsie (4 goluri), Lundback (3 goluri), Ianăși (2 goluri), Borș și Ujkic (câte 1 gol). Portarii Mihiș și Panzic au avut fiecare câte 6 intervenții salvatoare. De la SCM Craiova s-au remarcat Bojicic și Milosavljevic (câte 7 goluri fiecare) și portarulZoqbi De Paula (5 intervenții salvatoare).

 

 

O victorie mare pentru Minaur, care o urcă pe locul 8 în clasament după 12 etape. În etapa următoare, băimărencele joacă în deplasare, în 21 ianuarie 2024, cu HC Zalău (care ocupă locul 13, penultimul).

 

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here