EVENIMENT SPORTIV – Turul României la ciclism trece prin 9 localități din Maramureș, traversând 60 de kilometri în județ

0
1747

MICLA BUCLĂ. În perioada 6-11 septembrie 2022 se desfășoară cea de-a 55-a ediție a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, care în acest an se va desfășura pe un traseu de peste 850 km cu 22 de echipe din 13 țări la start.

 

Supranumită Mica Buclă, ediția din acest an a Turul Ciclist al României va trece și prin 9 localități din județul Maramureș (8 sate din 5 comune și un oraș), chiar la debut, în prima etapă, care va avea loc în 7 septembrie 2022 și va cuprinde un traseu de 202 kilometri, între Satu Mare (start) și Bistrița (este a doua cea mai lungă etapă din cele 5 programate la ediția 2022).

 

Traseul primei etape pornește din Satu Mare, caravana cicliștilor intrând apoi în Maramureș, unde va străbate 60 de kilometri pe ruta Mogoșești (com. Satulung) – Satulung – Arieșu de Pădure (com. Satulung) – Cătălina (com. Coltău) – Coaș – Rușor (com. Copalnic Mănăștur) – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni (sat aparținător de Târgu Lăpuș) – Suciu de Jos (com. Suciu de Sus) de unde intră în județul Bistrița-Năsăud, pe la Agrieșel, etapa având sosirea în municipiul Bistrița.

 

La ediția din acest an a Turului României, care este cea mai deja şi-au confirmat participarea echipe profesioniste din Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, Bulgaria (echipa națională), România (echipa națională), precum și toate cele trei echipe continentale din România (Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak).

 

Precedenta ediţie (2021) a fost câştigată de polonezul Jakub Kaczmarek (Hre Mazowsze Serce Polski), pe locul 2 în clasamentul general clasându-se românul de origine moldoveană Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling), iar pe locul 3 polonezul Szymon Rekita (Voster Ats Team).

 

* Foto: @Federaţia Română de Ciclism – Turul României

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here