MINUNE, LA 3 ZILE DUPĂ MECI – Cum a ajuns echipa feminină de fotbal din Baia Mare să câștige primul meci, deși l-a pierdut

1
485

LIGA NAȚIONALĂ – FOTBAL FEMININ. Echipa feminină de fotbal din Baia Mare, participantă în Liga Națională și aflată în acest debut de sezon într-o postură ingrată (cu un singur punct după primele 4 etape și un golaveraj care scutește de orice comentarii: 1-31!) a reușit să câștige primul meci din actuala ediție. Sigur, nu pe teren (unde a pierdut în etapa a 4-a, disputată în 25 septembrie), ci la masa verde.

 

Concret, după meciul pierdut pe teren propriu cu 1-2 (1-0), în fața formației AFC Fair-Play Joc Cinstit București (una dintre cele mai slabe din campionat), ACS Fotbal Feminin Baia Mare a depus o contestație la Federația Română de Fotbal. Aceasta a fost judecată rapid, în 28 septembrie, în ședința Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care a decis să-i dea dreptate clubului băimărean și să modifice rezultatul derby-ului echipelor cu cele mai “inspirate” denumiri din Ligă, respectiv ACS Fotbal Feminin Baia Mare – AFC Fair-Play Joc Cinstit București. Dacă pe teren a fost 1-2, echipa bucureșteană câștigând 3 puncte, la contestație s-a decis ca băimărencele să câștige cu 3-0 la “masa verde”.

 

Contestația  clubului ACS Fotbal Feminin Baia Mare (admisă) reclama că echipa oaspete a încălcat “art. 83/13 din Regulamentul Disciplinar”. Adică a folosit “un jucător neînscris în raportul de arbitraj, nelegitimat sau legitimat la un alt club”. Conform regulamentului, echipa care se face vinovată de folosirea unui jucător nelegitimat sau legitimat la alt club pierde meciul cu 3-0 (forfait), i se scad 6 puncte și are interdicție de a efectua transferuri de jucători pentru o anumită perioadă (de asemenea, în acest caz, pe lângă sancțiunile de mai sus, clubul bucureștean a fost penalizat și cu o amendă de 225 lei).

 

Simplificat: pentru că bucureștencele au folosit o jucătoare nelegitimată, băimărencele au câștigat cu 3-0 bifând prima victorie în campionat în această ediție. În pofida câștigării a 3 puncte, băimărencele, care au urcat astfel pe locul 8 din 12 echipe, au cel mai slab atac și cea mai slabă apărare din Liga Națională. Următorull meci al ACS Fotbal Feminin Baia Mare (cel din etapa a 5-a) se va disputa în 16 octombrie, în deplasare, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 3 în acest moment).

 

* Foto generică: @Ciprian Petcuț

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Domnule presedinte de club, pune saua pe jucatoare ca si-au luat lumea in cap. Daca nu inteleg ca fara transpiratie nu merge, le bagam la galeata si mop! Poate Prundu mai mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here