AU CÂȘTIGAT, PÂNĂ LA URMĂ – Minaur Baia Mare a eliminat cu mare dificultate echipa de Liga a IV-a Șoimii Cernavodă și continuă în Cupa României

2
1065

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Marți, 27 septembrie 2022, în nocturnă, pe (să-i zicem) Stadionul Ideal din Cernavodă, în meci eliminatoriu din turul IV al Cupei României, Șoimii Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a) a pierdut, cu 4-5 (1-3, 4-4), partida cu Minaur Baia Mare (Liga a II-a).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida, arbitrată la centru de Ionuț Constantinescu din Galaţi, cu următorul 11: Costache – Potcoavă, Oiță, Mondragon, Stoian, Gneba, Donca (cpt.), Rotar, Chinde, Stanciu, Chitaș.

 

Meciul, disputat cu trofeul pe masă – adus de Miodrag Belodedici și expus la marginea terenului din Cernavodă – a început cu un gol surprinzător, în min. 9, înscris de gazde, prin Alexandru Grigoraș (fiul antrenorului de la Axiopolis, Petre Grigoraș), care a preluat o pasă pe culoar de la Carabela și a marcat de la 16 metri, în dreapta lui Costache.

 

Băimărenii își revin repede din șoc, totuși e o dispută între două echipe despărțite de două divizii valorice, și în doar 7 minute, între minutele 32 și 39, marchează de trei ori, Vasile Chitaș (min. 32, din careu, din pasa lui Gneba), Mircea Donca (min. 34, șut de generic, de la 30 de metri în vinclu) și Jhon Mondragon (min. 39, cu capul din centrarea lui Donca). Cu 1-3 se intră la vestiare.

 

În repriza a doua, gazdele reușesc să reducă repede din handicapul de pe tabela de marcaj, Iulian Carabela înscriind în min. 52 din noroc, în urma unei lovituri libere centrate pe care n-a atins-o nimeni (nici măcar Costache, fără reacție). Un gol care alimentează speranțele gazdelor și îi aruncă în atac, atât cât se poate la acest nivel (totuși, Șoimii au jucat peste nivelul Ligii a IV-a, iar Minaur sub nivelul Ligii a II-a, pentru că este cel puțin jenant pentru o echipă de ligă superioară să fie dominată mare parte din timp de echipa de Liga a IV-a).

 

Apoi, Minaur reușește, aparent, să calmeze gazdele, marcând al patrulea gol (min. 76, prin Stanciu). Apoi are loc o nebunie. În minutele de prelungire (s-au dictat 4 minute de prelungiri), Șoimii Cernavodă înscrie de două ori în două minute (min. 92 din penalty – dictat pentru henț -, prin Iulian Carabela, și min. 93 gol cu capul al lui Cosmin Dane, din corner, din 6 metri) și duce meciul în prelungiri.

 

În prima repriză a prelungirilor, Minaur se desprinde din nou, de data aceasta printr-un autogol (în min. 96), mingea șutată de la 8 metri de Sergiu Ciocan lovindu-l pe ghinionistul Dane de unde intră în poartă, peste portarul Stănciulescu. Spre finalul reprizei (min. 103) Marius Potcoavă (Minaur) este eliminat (al doilea cartonaș galben), lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Costache își salvează coechipierii în trei situații dificile (min. 115 și 116 – șuturi Petrescu și Moise, de două ori) și așa ia final prima parte a prelungirilor unui meci pe care băimărenii și l-au făcut singuri greu cu scorul 4-5.

 

Repriza a doua a prelungirilor gazdele atacă în speranța egalării, dar băimărenii reușesc să păstreze avantajul minim, apărându-se uneori cu disperare, fapt îngrijorător în perspectiva meciurilor din Liga a II-a. Dar e victorie și calificare.

 

Șoimii Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare: 4-5 (1-3, 4-4, 4-5), au marcat Alexandru Grigoraș (min. 9), Iulian Carabela (min. 52 și min. 92 – din 11 metri), Cosmin Dane (min. 93) / Vasile Chitaș (min. 32), Mircea Donca (min. 34), Jhon Mondragon (min. 39), Ciprian Stanciu (min. 76), Cosmin Dane (min. 96 – autogol).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. DE CE NU AI SCRIS ȘI DE PENALTY-ul neacordat din ultimul minut al meciului?
    Un jucător de la Minaur BM a făcut henț în careu în ultimile secunde ale meciului!
    Există filmare in care se vede clar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here