ATÂT POT – Sediul istoric al Minaur Baia Mare, inaugurat în anul 1974, va fi demolat, în urma unei decizii a Executivului Primăriei: a fost eliberată autorizația

8
5562

MINAUR BAIA MARE. Sediul istoric al primului club de handbal din România, Minaur Baia Mare, va fi demolat, în urma unei decizii a executivului Primăriei, care deține astăzi clubul. Clădirea, situată pe strada Valea Roșie nr. 26 din Baia Mare, a fost inaugurată în urmă cu 48 de ani, la 14 mai 1974 (era o zi de miercuri), când a fost dată în folosință ca sediu al HC Minaur Baia Mare.

 

De altfel, această clădire, localizată în zona Parcului municipal (denumit astăzi Regina Maria) și lăsată de autorități să se degradeze până la un nivel la care să facă inevitabilă demolarea, a fost păstrat până astăzi ca sediu al clubului băimărean – în documente, Clubul Sportiv Minaur are sediul în Baia Mare, la adresa strada Valea Roșie nr. 26, sediul administrativ operațional, cel din Sala Sporturilor Lascăr Pană (Bd. Unirii nr. 14A), fiind înregistrat doar ca punct de lucru.

 

Autorizația necesară (certificatul de urbanism) a fost eliberată vineri, 1 iulie 2022, proprietarului clădirii și al clubului Minaur (Municipiul Baia Mare) și prevede “desființarea construcției situată pe strada Valea Roșie nr. 26”.

 

Poate ar fi fost mai nimerită reabilitarea completă a sediului, măcar pentru înființarea în 2024, și inaugurarea la 14 mai, la 50 de ani de la fondarea clubului, unui muzeu dedicat acestui club emblematic al handbalului nu doar românesc, ci mondial. La câți bani se sifonează în acest oraș din pușculița publică pe tot felul de inutilități, costul constituirii acestui muzeu este insignifiant. Însă e mai simplu să demolezi istoria unui oraș, decât să o întreții.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. Sunt dezgustat și profund îndurerat de această decizie luată de o gașcă de interlopi conduși de unul care își judecă un flagrant de 7 ani. Orașul nu e pierdut încă d-le Vischi ,e doar capturat de interesele acestei găști. Nu cedați !

  2. Baia Mare un oras condus de o sleahta de mafioți… Băiețași…. smecheri , care au pus stapanire pe, primarie, Vital, spitale, etc… Si culmea cei platiti sa supravegheze sa nu se intample aceste lucruri… Dorm sau sunt complici..

  3. Sa ți fie rușine nesimțitule îți bați joc și faci ce vrei in oraș sper sa ți petreci ani buni într-o clădire mult mai urâtă decât asta ai lăsat să se degradeze cu scopuri bine definite!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here