DECIZIE OFICIALĂ – Deși a scăpat de retrogradare, echipa de fotbal feminin din Baia Mare va juca în Liga a II-a: orașul e prea sărac să o poată susține în prima ligă

2
792

FOTBAL FEMININ. Echipa de Liga I Fotbal Feminin Baia Mare va activa în sezonul următor în Liga a II-a, pentru că nu a primit licența necesară pentru a continua activitatea în prima ligă valorică. Motivul constă în modificarea regulamentului începând din actualul sezon, fapt care presupune asigurarea unui buget minim de circa 200.000 euro, conform precizării președintelui clubului, Daniel Pop. Noile modificări prevăd contracte de activitate sportivă cu 10 senioare și 10 junioare, plus asigurarea celorlalte cheltuieli de pregătire și competiționale.

 

În contextul în care în sezonul trecut echipa de fotbal feminin a avut un buget de circa 10.000 euro din partea Primăriei Baia Mare și un buget similar din partea Consiliului Județean Maramureș, pentru a putea activa și în sezonul 2023-2024 în Liga I, echipa de fotbal feminin din municipiul reședință de județ trebuia să aibă un buget de… 10 ori mai mare. Pop spune că a apelat la toți factorii decizionali din administrațiile județene care ar fi putut susține financiar activitatea în Liga I, precum și la unele entități economice, dar nu a găsit nicio sursă de finanțare suplimentară.

 

De altfel, retrogradarea în Liga a III-a a echipei de fotbal masculin Minaur Baia Mare s-a repercutat negativ și asupra echipei de fotbal feminin din oraș, pentru că dacă Minaur ar fi reușit să se mențină în Liga a II-a, începând din acest sezon era obligată să dețină/finanțeze și o echipă de fotbal feminin, implicit municipalitatea ar fi fost nevoită să asigure finanțarea necesară echipei feminine. Retrogradând, însă, Minaur/administrația locală nu are această obligație.

 

În concluzie, Fotbal Feminin Baia Mare, clasată pe locul 10 (din 12 echipe) în Liga I, va activa începând din sezonul viitor în Liga a II-a. Deși a reușit să scape de retrogradare sportivă, va retrograda financiar.

 

Din 2009, de la înființarea secției feminine de fotbal din Baia Mare, sportivele băimărene au activat primii 2 ani în Liga a II-a, următorii 5 ani (2011-2016) în Liga I, apoi alte două sezoane în Liga a II-a (2016-2018), iar în ultimele 5 ediții au activat în Liga I (2018-2023).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. 2022 CJ MM aloca: 150.000 lei clubului de fotbal feminin. In 2023 deasemenea: 150.000 lei.
    Am văzut deasemenea și ceva mărunțiș pe proiecte nerambursabile deci nu prea iese socoteala. Plus Primăria. Nu sunt 200.000 de euro dar nici cât se afirmă în articol. In rest e păcat pentru sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here