AU PIERDUT – Minaur pierde la 6 goluri diferență la penultima clasată, după un joc slab al unei echipe blazate

0
293

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 23 septembrie 2023, în Sala Sporturilor din Mioveni, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii I la handbal feminin, CS Dacia Mioveni 2012 a câștigat, cu 33-27 (18-15), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Claudiu Ghesoiu (Ploiești) & Ionuț Tița (București), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 13 (Dacia) și 7 (Minaur), pornind cu oaspetele din postura de favorite, Dacia având un debut slab, fără victorie pe teren propriu (înfrângere cu SCM Craiova și egal cu Măgura Cisnădie), și având un bilanț negativ în ultimele 5 întâlniri directe cu băimărencele: 1-4.

 

După un început ezitant (min. 3, 2-0), băimărencele revin și egalează în min. 5, prin golurile lui Borș și Tănăsie, însă gazdele refac rapid diferența de două goluri (Czeczi din 7 metri și Levcenko), iar în min. 10 gazdele conduceau deja cu 8-4, pe fondul unui joc foarte-foarte slab al băimărencelor. A fost momentul în care antrenorul Popescu le-a curmat suferința, oprind meciul 1 minut, preț de time-out. Unul care s-a dovedit inspirat, însă doar pe moment, pivotul Spugnini Santome reușind să reducă diferența de pe linia de 6 metri.

 

De la gazde, principalele marcatoare sunt Czeczi și Levcenko (ambele cu câte 3 goluri în primele 10 minute). Primele 20 de minute se sfâșesc la scorul 13-8, însă nu scorul este îngrijorător ci jocul lent și fără orizont al echipei băimărene în fața penultimei clasate. În min. 27, băimărencele se apropie la 2 goluri (15-13), pe fondul unei prestații bune a portarului sloven Amra Pandzic și al unui joc previzibil al gazdelor. Acestea revin însă pe finalul reprizei (ajutate și de unele decizii ale arbitrilor Ghesoiu & Tița: eliminare Borș și 7 metri și o forțare în atacul următor) și primele 30 de minute se încheie cu 18-15.

 

De la gazde principalele marcatoare au fost Czeczi (8 goluri din 8 șuturi, procentaj 100%) și Levcenko (3 goluri)  – prestație bună și a portarului Blanzic (5 parade salavatoare – au făcut-o mare jucătoarele adverse). Pentru Minaur, principalele marcatoare au fost Vujovic (4 goluri) și Pavlovic (3 goluri)  – prestație bună a portarului Panzic (7 intervenții salvatoare).

 

În repriza secundă, diferența de 3 goluri se menține până în min. 44, când gazedele s-au distanța la 26-22, prin golul croatei Ivana Dežić. În ultimele 10 minute se intră de la scorul 27-24, iar când mai erau 5 minute de joc tabela indica 31-26, o diferență de 5 goluri (au fost și 6 pe parcursul reprizei). Antrenorul argeșencelor e amuzant, a cerut time-out la 33-27, cu 8 secunde înainte de final, când echipa sa era în atac. Final: 33-27 (18-15).

 

Pentru Minaur au marcat Vujovic (7 goluri), Pavlovic și Lundback (5 goluri), Popescu și Tănăsie (câte 3 goluri), Spugnini Santome (2 goluri), Borș și Romaniuc (câte 1 gol). Portarii Pandzic și Mihiș, fiecare câte 7 intervenții salvatoare. De la gazde s-au remarcat extrema stângă Alina Czeczi (35 de ani, fostă Vătu – 13 goluri), Andrichiuk (6 goluri), Stoleru (4 goluri) și portarul Balzinc (13 intervenții salvatoare).

 

În etapa următoare, Minaur joacă la Baia Mare, în 4 octombrie, cu Dunărea Brăila.

 

* Foto: @CS Dacia Mioveni

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here