AU CÂȘTIGAT – CSM Sighetu Marmației se întoarce de la Satu Mare cu 3 puncte: victorie surprinzătoare pe terenul Olimpiei, care a jucat 60 de minute în inferioritate

0
555

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 23 septembrie 2023, pe Stadionul Olimpia „Daniel Prodan” din Satu Mare, în meci contând pentru etapa a 5-a a Seriei a 10-a Liga a III-a la fotbal, CSM Olimpia Satu Mare a pierdut, cu 1-3 (1-1), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat de o brigadă din județul Alba, care l-a avut la centru pe Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 2 (Satu Mare) și 6 (Sighetu Marmației) și a pornit cu echipa-gazdă din postura de favorită, fiind neînvinsă în actuala ediție a Ligii a III-a.

 

Deși din formația antrenată de Cosmin Iuhasz și Florin Fabian lipseau doi titulari (Răzvan Lazăr – suspendat pentru cumul de cartonașe – și Marco Bota – accidentat), CSM Olimpia a jucat totul pe cartea victoriei, pentru a nu pierde distanță față de SCM Zalău, lidera seriei, dar și pentru reabilitarea în fața propriilor suporteri după doar egalul obținut în etapa trecută în meciul cu concitadina cu același nume, nou-promovată.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit în acest sezon, însă în Cupa României, în primul tur, când Olimpia a câștigat la Sighetu Marmației cu 2-1, după un gol marcat în ultimul minut al prelungirilor.

 

Sighetenii au reușit să deschidă scorul în min. 8, prin Ianis Negruț, ex-băimăreanul Viorel Chinde (Olimpia) egalând chiar înaintea finalului de repriză, deși echipa sa juca în inferioritate numerică încă din min. 30, după eliminarea lui Moussa Samake (pentru cumul de catonașe, a fost sancționat cu primul cartonaș galben în min. 4). Însă în repriza a doua, profitând și de superioritatea numerică, echipa antrenată de George Zima a reușit să se desprindă repede, veteranul Mansour Gueye marcând pentru sigheteni în minutele 52 și 56.

 

CSM Olimpia Satu Mare – CSM Sighetu Marmației: 1-3 (1-1), au marcat Viorel Chinde (min. 44) / Ianis Negruț (min. 8), Gueye Mansour (min. 52, min. 56).

 

Iată rezultatele etapei a 5-a a Seriei a 10-a:

* CS Lotus Băile Felix – SC Olimpia MCMXXI Satu Mare: 1-0 (0-0);

* CS Minerul 1947 Ocna Dej – CS Sănătatea Servicii Publice Cluj: 0-1 (0-1);

* SCM Zalău – ACSC Crişul Sântandrei: 1-0 (0-0);

* CSM Olimpia Satu Mare – CSM Sighetu Marmaţiei: 1-3 (1-1);

* CSM Victoria Carei – CS Minaur Baia Mare: 3-2 (1-1).

 

În urma victoriei, CSM Sighetu Marmației urcă pe locul 4 în clasamentul seriei. În etapa viitoare, CSM Sighetu Marmației joacă pe teren propriu, în 30 septembrie, de la ora 17.00, cu ACSC Crişul Sântandrei.

 

* Foto: @sportulsatmarean.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here