VICTORIA DE FINAL – Explorări a încheiat Liga națională cu o victorie în fața Olimpiei București, după un nou meci-maraton, și a terminat pe locul 7

0
141

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI. Luni, 18 aprilie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în ultima etapă a fazei paly-off Grupa 5-8 din Liga națională de volei masculin (Divizia A1), CS Ştiinţa Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-2 (25-21, 25-21, 19-25, 25-27, 15-10), partida cu CS Olimpia Titanii Bucureşti, echipă considerată revelația campionatului (este nou-promovată) și clasată pe locul 5 (cu 54 de puncte).

 

În urma victoriei, Explorări a terminat această ediție de campionat ca și precedenta, pe locul 7, cu 40 de puncte (în grupa 5-8, pe locul 6 a terminat SCM Zalău – 43 puncte, iar pe locul 8 CSU Știința București – 24 puncte).

 

Chiar dacă meciul conta doar pentru palmares și orgoliu sportiv, neputând schimba nimic în clasamentul final, băimărenii și-au luat rămas-bun de la această ediție a Ligii naționale oferind suporterilor nu doar o victorie, ci și un meci-maraton spectaculos, tensionat, finalizat în maxim de seturi, după aproape 2 ore de joc efectiv.

 

În setul decisiv s-a păstrat echilibrul până la jumătate (8-8), după care gazdele s-a distanțat la 3 puncte (11-8) și au încheiat partida prin atacul lui Aldea, care a atacat decisiv pentru ultimul punct, ultimul set și ultima victorie în această ediție de campionat.

 

Pentru Explorări au punctat Cheagă (22 puncte), Tarța (21 puncte), Aldea (16 puncte), Badea și Moreira (câte 8 puncte), Klochko (6 puncte), Taboada (2 puncte) – Cheagă și Aldea cu câte 4 puncte obținute direct din serviciu (ași). De la Olimpia București s-au remarcat Chițigoi (19 puncte), Maia Gomes (18 puncte), Dinculescu (12 puncte) și Renan (11 puncte).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here