AU PIERDUT – Minaur Baia Mare pierde la Iași și coboară la subsolul Ligii a II-a

0
468

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 1 octombrie 2022, pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii a II-a la fotbal, ACSM Politehnica Iaşi a învins, cu 2-0 (0-0), CS Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată la centru de Claudiu Marcu din Constanţa, a opus echipele de locurile 4 (Poli Iași) și 13 (Minaur).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Lazăr, Mondragon, Simion, Oiță, Stoian, Gneba, Donca (cpt.), Ciocan, Muacir, Chitaș. După o primă repriză echilibrată, în care și Minaur și Politehnica puteau să deschidă scorul, dar n-au reușit – băimărenii în min. 37 prin Ciocan, care a reluat centrarea lui Chitaș Ciocan peste poartă din 5 metri, ieșenii în min. 42 prin Roman, cu un șut de la circa 25 de metri în transversala porții lui Băilă. La vestiare s-a intrat cu scorul de la debutul partidei: 0-0.

 

Veniți după meciul prelungit din Cupa României, băimărenii s-au cantonat în repriza a doua în apărare, presiunea gazdelor dând roade după o ratare imensă a lui Hunte (min. 53, din postură de singur cu portarul Băilă): în min. 70, fundașul central Florin Plămadă deschide scorul după reluare cu capul a unei centrări a lui Cristea.

 

Conduși cu 1-0, băimărenii și-au găsit cumva forțele de a se avânta în atac și Donca ratează de puțin șutul din min. 74, o bombă de la 25 de metri (Knoflach a respins în corner). În min. 76, Danciu face trei schimbări de efectiv (Stanciu în locul lui Mondragon, Neacșu în locul lui Stoian și Ouato în locul lui Chitaș) și una de sistem, jucând mai ofensiv, cu doi atacanți. Strategia putea să dea roade în min. 90+1, când Stanciu, liber în careu, trimite cu capul la câțiva centimetri de bară.

 

Apoi, ucraineanul Plokhotnyuk, scăpat pe contraatac singur cu Băilă și marchează al doilea gol pentru gazde, iar Poli câștigă, nesperat, cu 2-0. Politehnica Iași – Minaur Baia Mare: 2-0 (0-0), au marcat Florin Plămadă (min. 70), Mykhaylo Plokhotnyuk (min. 90+4).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne cu 8 puncte după 8 partide și cade pe locul 14, cu precizarea că mai sunt de jucat 6 meciuri din etapă și aproape sigur la finalul acesteia băimărenii vor mai coborî în clasament.

 

* Foto: @ProSport

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here