OAMENI SERIOȘI – Minaur a învins la Vaslui și se pregătește pentru derby-ul de la Baia Mare cu CSM Constanța

0
738

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 23 septembrie 2023, în Sala Polivalentă din Vaslui, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii I la handbal masculin, CSM Vaslui a pierdut, cu 26-31 (13-16), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul bucureștean Doru Pascu Manea și Radu Iliescu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 13 (Vaslui) și 4 (Baia Mare), pornind cu băimărenii în postură de favoriți, aceștia impunându-se categoric în toate cele 5 ultime confruntări directe.

 

Meci tensionat și echilibrat în primele 10 minute la Vaslui (6-6), o egalitate care s-a prelungit până în min. 15, când Minaur s-a distanțat prima dată la 2 goluri (7-9). Ce e pozitiv în jocul Minaurului: sunt 8 marcatori (echipa nu e previzibilă, cu doar 2-3 jucători care își asumă aruncările la poartă) și, mai ales, toți marcatorii au procentaj de 100%, adică toate șuturile trase la poartă au fost goluri. Din păcate se ajunge rar (pentru un meci de handbal) să se tragă la poarta spectatorului Petrila (doar 9 șuturi în 15 minute).

 

Vicacmpioana apasă puțin pedala de acelerație și se distanțează la 3 goluri (7-10, 8-11). Diferența de valoare e evidentă, până în min. 20 băimărenii nu au ratat nicio aruncare. În min. 21 gazdele se apropie la un singur gol, 10-11, prin a patra reușită a extremei dreapta Răzvan Chiratcu (cel mai prolific marcator al gazdelor). Minaur se apără avansat, gazdele nu găsesc soluții, intră în pasiv și băimărenii se distanțează la 10-13 după golurile lui Kozakevych și Nagy (min. 22).

 

Repriza se încheie cu 13-16. Băimărenii au tras de 17 ori la poartă și au ratat-o o singură dată (Cumpănici, peste poartă), în rest goluri. Cei doi portari ai gazdelor, Petrila și Simulescu nu au bifat nicio intervenție salvatoare. De la Minaur, din cei 9 marcatori, cele mai multe goluri le-au reușit Kozakevych (4), Vujovic, Ratkovic și Cumpănici (câte 2).

 

Repriza a doua s-a disputat în aceeași notă, Minaur forțând doar cât să se mențină într-un avantaj confortabil, părând că își dozează efortul pentru confruntările viitoare. Rezultat final: 26-31 (13-16).

 

Pentru Minaur au marcat: Botea (5 goluri), Kozakevych, Vujovic și Cumpănici (câte 4 goluri), Nagy și Cip (câte 3 goluri), Ratkovic, Erik Pop și Foteache (câte 2 goluri), Da Silva Mollino și Sabou (câte 1 gol) – portarul Terekhov 5 intervenții salvatoare. De la gazde s-au remarcat Ionescu, Acatrinei și Chiratcu (cu câte 4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 4 (cu mențiunea că nu toate echipele au disputat câte 5 meciuri). În etapa viitoare, Minaur joacă la Baia Mare, în 30 septembrie, de la ora 18.00, cu CSM Constanța (locul 3).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here