RUGBY – Cinci maramureşeni, convocaţi la naţională pentru meciul din Rusia

0
144
sursa foto: frr.ro

CONVOCARE. Cinci jucători ai CSM Ştiinţa Baia Mare au fost incluşi de galezul Lynn Howells, antrenorul naţionalei de rugby a României, în lotul pentru partida cu Rusia, de la Soci, din 4 martie.

 

Constantin Pristaviţă (pilier), Johan Van Heerden (linia a doua), George Oprea (mijlocaş la deschidere), Sione Fakaosilea (centru) şi Luke Samoa (fundaş) vor fi, în 26 februarie, în Bucureşti la reunirea lotului cu care se va aborda meciul care contează pentru etapa a 3-a din Rugby Europe Championship.

 

În actuala ediţie a Rugby Europe Championship, România a disputat două meciuri – unul pierdut, cu Germania (38-41) și altul câștigat, cu Spania (13-3) – şi mai are de jucat trei partide: cu Rusia (4 martie – în deplsare), Belgia (11 martie – în deplasare) şi Georgia (19 martie – acasă).

 

Pentru a se califica la Cupa Mondială din Japonia, România trebuie să ocupe locul 1 în Rugby Europe Championship, sau locul 2, dar numai dacă această competiţie e câştigată de Georgia (care e calificată direct la Cupa Mondială). Mai există o variantă, ca România să se claseze după echipa calificată direct – în acest caz, însă, trebuie să câştige şi barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (din care fac parte Fiji, Samoa şi Tonga).

 

Georgia este lider în clasamentul actualei ediții a Rugby Europe Championship, cu 10 puncte după primele două etape disputate, în timp ce România se află pe locul secund, cu 5 puncte.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here