ANTICIPARE – Știm că știți cu toții, dar o lăsăm aici ca o piedică-n calea uitării și un argument suplimentar al corupției din Baia Mare: organizarea Sărbătorii Castanelor va fi făcută de firma Art Electric Show

14
13717

SĂRBĂTOAREA ÎNDESTULĂRII LOR. Cu ceva vreme înainte de a începe (chiar înainte de a fi programat) simulacrul de deschidere a procedurii de ofertare pentru organizarea Sărbătorii Castanelor 2023 lăsăm aici – ca o piedică-n calea uitării și ca un argument suplimentar al corupției care a subjugat bugetul public al municipiului Baia Mare, controlat din toți bojocii de edilul Cătălin Cherecheș, cu girul magistraților locali, care mimează că au ochii larg închiși și nu văd ceea ce vede toată lumea – nominalizarea câștigătorului organizării sărbătorii orașului: sereleul de largă rezonanță planetară din satul Merișor, SC Art Electric Show, care scriptic îi aparține lui Ilie Ureche (53 de ani, orginar din Rodna, jud. Bistrița-Năsăud – abonatul public și la iluminatul ornamental al urbei, indiferent de eveniment, prin firma Ilnic Electric SRL), dar controlat faptic de actualul viceprimar al municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, autodenumit (într-o pană de inspirație electorală) „Doru după Anghel” și supranumit „Scenă”.

 

Știm că știți cu toții, dar am zis să nu lăsăm omis un nou act de corupție și abuz instituțional, un nou contract cu dedicație unui abonat public, respectiv sereleului Art Electric Show (până în august 2018 fostă Masra Suport SRL – aflată pe atunci în proprietatea lui Radu Dan Lucian Mastan, păstrat acum, scriptic, ca asociat minoritar cu o participație de 44,45%), o firmă cu 2 angajați, care pare creată exclusiv pentru a sugativa banii repartizați din bugetul Băii Mari pentru Sărbătoarea Castanelor (argument: în singurul an în care nu s-a organizat Sărbătoarea Castanelor, 2021 – pentru că interzicea legea, pe considerent de pandemie -, firma a avut o cifră de afaceri de 125.000 lei, în ceilalți ani, în care a organizat evenimentul, având cifre de afaceri de milioane de lei).

 

În 2018, imediat după ce Ureche a fost intromisionat în Masra Suport SRL, devind asociat majoritar, schimbându-i denumirea în Art Electric Show și sediul social (de la Baia Mare în Merișor) și câștigând aproape instaneu organizarea Sărbătorii Castanelor 2018, cifra de afaceri a sereleului a crescut ca Făt-Frumos din lacrimă („într-o lună cât alții într-un an”): adică de la 350.000 de lei la 2,5 milioane de lei. O creștere de 7 ori (diferența procentuală – pentru statisticieni și procurorii cărora aritmetica li se pare o știință dificilă: 716%).

 

Despre metamorfozarea contractului de organizare al Sărbătorii Castanelor din mâna oficială a lui Dăncuș în cea scripitcă a lui Ureche am scris AICI, firma fiind pasată de-a lungul timpului de la actualul viceprimar al municipiului Baia Mare la prietenul-frate Ureche (“Poc cu el de perete!” – citat din folclorul popular al copilăriei “Pițigaie-gaie”: Ce duci în tigaie? / Un picior de oaie. / Cine ți l-a dat? / Fratele Ureche. / Poc cu el de perete.).

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

14 COMENTARII

  1. Da Alo? Ce atatea luminite din bugetul local? Baimarenii nu au nevoie de nici o sarbatoarea… Sa mearga la Paris daca vor sa vada luminite. Baimarenii fabrici si uzine sa lucrez, de dimineata pana seara… Hai mai bine sa se scoata de tot Sarbatoarea Castanelor ca doar seaca resurse degeaba pentru dezmat si voie buna

  2. ioi ioi ioi popor baimarean. Voi chiar vreti sa scoateti tatuca bugetului local din gura camarilei sa-i lasati fara finantare si fara obiectul muncii pe locotenentul colonel Dancus si pe locotenentul plutonier Bubico (regele scenelor si a beculetelor) chiar asa ??? Vreti sa-l lasati pe dotore cereches, il capo, doar cu minusculul pliculet de salariu ????? Bine zicea mai sus Coana Janetica, vai, voi sunteti rai si invidiosi pe harnicul TRANTOR local care duce o munca asiduua si istovitoare doar pentru asi GONOFLA PORTOFELU

  3. Cei care ar fi trebuit sa se sesizeze, si anume parchetele, procurorii, asa cum bine mentioneaza cineva in comentariile la acest articol, nu o fac pentru ca sunt bine platiti sa inchida ochii – asta e administratia PSD-PNL, cred ca au trasat sarcina la toate institutiile abilitate sa nu se apropie de politicienii corupti, si atunci cand o fac probabil o fac la comanda, tot politica, pentru ca probabil nu mai trimit din spaga si la capul partidului. Chereches probabil de aia e traseistul numarul 1 din Romania, el a trecut pe la toate partidele ca sa vada care e schema cu spagile, si la cine trebuie sa ajunga in functie de partid, ca sa nu il atinga justitia…si uite ca bine merci, fura cu acolitii Dancus, consilierii locali, toti o apa si un pamant. Sa ne fie noua rusine, ca nu iesim in strada …

  4. Corupția și construcții din carton construite printre case,bălării în cartiere unde nu vezi o floare iar tufișurile au năpădit ca o pădure ,iar pădurea care a fost defrisata dincolo de dealurile care se vad, concerte peste concerte din bani noștri ,drumuri și străzi neasfaltate pline de gropii cartierele din oras ,unde sunt cresele care au fost promise.?de ce piețele agroalimentare de la Albina și piața mare nu dintre acoperite?și în centrul nou pavelele sunt din vremea comunistă. De ce se dărâmă clădirile istosrcie pe strada. Crișan sa lasat numai fațada clădiri vechi iar în spate sa construit un bloc.?și de ce unde a fost moara s-a construit alt bloc si în loc sa o renoveze demolato ?de ce distrugeți istoria acestui oraș?

  5. Nici nu știți să scrieți corect Mai învățați ! Voi ce faceți și ați făcut pentru municipiul nostru ,in afara să l criticați pe primarul nostru harnic și iubit de băimăreni ? Știu că ați vrea sa i luați locul Invidia este prea mare Așa sa vă ajute bunul Dumnezeu !

    • Iubit????? Mai are câteva zile până la condamnarea DEFINTIVĂ pentru luare de mită. Iubit???Din 140 de mii de băimăreni l-au votat vreo 17 mii de babe și moși, exaltați că le dă două,trei mese moca plătite din bugetul tuturor. E primar doar pentru că nu iese lumea la vot că e scârbită de condamnați penal (Anghel,Cherecheș). Mai e puțin tic-tac-tic-tac ahahahahahahahahahhaha

  6. Cea mai mare realizare ,când ești angajat, este să fi platit foarte bine fara sa faci ceva. Nu cereți organelor statului să facă ceva folositor obstei atâta timp cât sunt plătiți regește că sa nu facă. Agitația lui Ciolacu este doar mult zgomot fara rost, corupția incepe de la vârf.

  7. Oraș ținut în subdezvoltare din cauza corupției capului executivului administrației, dar și al incapacității acestuia. Chiar dacă ar fi corect, el nu poate, pentru că nu știe. Un clovn iubit de babele care mănâncă o ciorbă și o felie de tort cu E-uri, plătite din banii publici și prezentate ca și cum le-ar plăti din banii lui. Un primar care își ia leafa cash, în plic, ca zilierii din agricultură, pentru că are popriri de conturi.

  8. Daca tot se opinteste Ciolacu cu reforma administratiei publice, cu reducerea cheltuielilor bugetare, poate ca ar trebui sa desfiinteze parchetele de pe str. 1 Mai, nr. 8A. Institutii publice mega-bugetofage si totodata absolut inutile. Daca nu vad jaful din primaria Baia Mare, jaf pe fata, in vazul tuturor, atunci ce pretentii sa avem sa observe haiducia din deconcentrate unde, in mod traditional, se delapideaza mai cu perdea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here