FĂRĂ ADVERSAR ÎN GRUPĂ – Campioana Știința Baia Mare a câștigat detașat, pe teren propriu, după 15 eseuri marcate Științei Petroșani

0
218

RUGBY – LIGA I. Sâmbătă, 7 octombrie 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 8-a din Faza a II-a a Grupei A a Ligii I la rugby, CSM Știința Baia Mare a câștigat, cu 97-7 (45-0), partida cu Știința Petroșani. Meciul a opus echipele clasate în grupă, înaintea etapei, pe locurile 1 (Baia Mare) și 5 (Petroșani).

 

În contextul diferenței uriașe de valoare între campioana Știința Baia Mare și celelalte 4 echipe din Grupa A, precum și al pozițiilor din grupă (băimărenii, lideri detașați, oaspeții, pe ultimul loc), al faptului că petroșenenii au un lot în suferință – au venit doar cu 5 rezerve (din 7, câte au dreptul să înscrie pe foaia de joc) -, dar și al precedentului experiment – în tur, la final de august, la Petroșani, Baia Mare a câștigat cu 66-3 -, problema învingătoarei nu se punea niciun moment, doar problema scorului și, eventual, a rapidității cu care Știința Baia Mare își va asigura punctul bonus ofensiv (pe care l-a realizat la fiecare meci din această fază a competiției).

 

Antrenorul Paul Rusu (CSM Știința Baia Mare – care îl substituie pe principalul Apjok, selecționer al echipei naționale aflate la Cupa Mondială) a început partida în formula: Hîncu, Papidze, Zubashvili, Dardzulidze, Grădinaru, Gelashvili (debutant), Dico, Alexe (cpt.), Bocăneț, Harasim, Onț, Atunaisa, Fakaosilea, Apostol, Mahlo. Rezerve: Trollip, Scott, Grămadă, Țiglă, Dănilă, Murray, Barends. Greutatea grămezilor: 830 kg (Baia Mare) vs. 780 kg (Petroșani).

 

Meciul, fără istoric. Băimărenii s-au impus cu 97-7, după ce au înscris 15 eseuri (din care 11 transformate) – oaspeții au punctat printr-un eseu (transformat), în repriza secundă.

 

Pentru Știința Baia Mare au punctat: Mahlo (4 eseuri), Faka’osilea, Harasim și Atunaisa (câte 2 eseuri), Onț, Trollip, Alexe, Barends și Hîncu (câte 1 eseu) – 11 din cele 15 eseuri au fost transformate de Harasim (9 transformări) și Atunaisa (2 transformări). Băimărenii au ajuns după 7 meciuri disputate în grupă la un puctaveraj de +557!

 

Pentru că și-au disputat în devans meciul din etapa a 9-a (câștigat la Bârlad cu 102-0), băimărenii, care domină categoric Grupa A a fazei a II-a, vor disputa un nou meci doar în 25 noiembrie (contând pentru etapa a 10-a), tot pe teren propriu, cu RC Gura Humorului (acum situată pe locul 3 în grupă, echipă pe care în tur băimărenii au învins-o în deplasare cu 83-9).

 

* Foto: @CSM Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here