SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, primul festival-concurs de film de scurtmetraj cu tematică etnologică din România

0
646

FESTIVAL – SCURTMETRAJE. În perioada 18-19 octombrie 2023, în Baia Mare, se va desfășura prima ediție a Concursului Național „Ethnologica Film Fest”, un festival care descoperă şi pune în valoare producţiile de film de scurtmetraj cu tematică etnologică, în scopul cercetării, promovării şi valorificării specificului cultural etnologic naţional.

 

Festivalul de la Baia Mare este o competiţie de filme de scurtmetraj, cu durata cuprinsă între 12-20 de minute, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) „Liviu Borlan” Maramureș (instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Maramureș).

 

Juriul festivalului, care va decide atât selecția filmelor care vor intra în concurs, cât și premiile, este format din Felician Săteanu (deținător al unui număr impresionant de premii și trofee naționale și internaționale), Smaranda Mureșan (etnolog și cercetător științific în cadrul Biroului Cultură Tradițională al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și realizatoare de filme documentare etnografice premiate), Ioan Marchiș (președintele Fundației și Revistei de cultură „Archeus”), dr. Dorel Marc (cercetător știinţific la Muzeul Judeţean Mureş, Secţia de Etnografie şi Artă Populară) și Mihai Relian Vălu (scenograf al Teatrului Municipal Baia Mare, absolvent de Scenografie Teatru și Film al Academiei de Artă București).

 

Conform programului festivalului-concurs, proiecția filmelor ajunse în finală va avea loc în 18 octombrie 2023, între orele 14-17, la sala de spectacole a Teatrului Municipal din Baia Mare, iar în 19 octombrie, între orele 16-18 va avea loc Gala laureaților. Festivalul-concurs Ethnologica Film Fest va decerna Marele Premiu (2.000 lei), Premiul I (1.500 lei), Premiul II (1.000 lei), Premiul III (600 lei), 3 mențiuni (300 lei fiecare).

 

* Foto generică: @meserii-rurale.noi-orizonturi.ro

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here