CLASAMENT – Maramureș, locul 4 în topul național al antreprenorilor debutanți

0
160

ANTREPRENORIAT. O companie de tip SRL-D este o firmă pornită de un acţionar aflat la prima afacere, care primeşte o serie de facilităţi la înfiinţare. La nivel național, în 2017 au fost înfiinţate peste 8.000 de firme de acest tip, iar în ianuarie 2018, conform Registrului Comerțului, s-au înființat 199 de SRL-D.

 

Într-un clasament național al antreprenorii debutanţi, în acest an Maramureșul ocupă locul 4, 16 antreprenori pornindu-și prima lor afacere (primele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate de  Cluj – 18 firme, Bucureşti și Argeş – 17).

 

Facilitățile fiscale pentru antreprenorii care își deschid prima afacere (SRL-D) au fost acordate din anul 2011. După trei ani de activitate, firmele de tip SRL-D îşi pierd încadrarea de microîntreprinderi debutante, antreprenorii fiind obligați să transforme firma în SRL sau altă formă juridică.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here