DECIZIE – HiSky, care a primit 800.000 euro ajutor financiar din Maramureș, a suspendat cursele spre Milano și Londra de pe Aeroportul Internațional Maramureș

0
1517

S-AU OPRIT. Compania aeriană HiSky din Republica Moldova, care a primit 800.000 euro ajutor financiar de la Consiliul Județean Maramureș pentru a opera curse regulate externe de pe Aeroportul Internațional Maramureș spre Londra, Milano și Paris, a suspendat cursele regulate spre Milano și Londra din cauza numărului redus de pasageri și a restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19.

 

Suspendarea a fost anunțată de conducerea aeroportului din Tăuții Măgherăuș ca fiind temporară, cursele Bergamo/Milano fiind suspendate în ultima săptămână din ianuarie și în prima săptămână din februarie, iar cursele spre Londra fiind suspendate până când compania primește autorizație de zbor în Marea Britanie (o scurtă perioadă de timp acestea au fost operate de Tarom, în baza unui contract între cele două companii).

 

Conducerea Aeroportului Internațional Maramureș a mai precizat că în această perioadă, în care toate companiile aeriene suspendă sau anulează zeci de  rute aeriene, există posibilitatea ca operatorul să mai anunțe suspendări temporare ale zborurilor, dar că vor fi respectate “toate obligațiile prevăzute în contractul de finanțare”.

 

În acest moment, HiSky nu mai operează nicio cursă regulată externă de pe Aeroportul Maramureș din cele trei prevăzute în contractul de acordare a ajutorului de stat (cea spre Paris fiind programată să fie operată începând din martie 2022). La începutul anului, HiSky a sistat și zborurile de pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș, unde a obținut, de asemenea, un ajutor de stat, dar unde, spre deosebire de Aeroportul Maramureș, nu a semnat contractul de finanțare, putând astfel să ia decizia suspendării operării curselor fără niciun impediment contractual.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here