EXCLUSIV – Investiție de 2 milioane de euro: firma de producție publicitară Printmasters își extinde capacitatea de producție din Maramureș prin edificarea unei noi fabrici

0
1792

INVESTIȚIE. Firma de producție a materialelor publicitare Printmasters, cu sediul în Cicârlău, pe DN1C, pe un teren de circa 6 hectare, a cărei fabrică, birouri și anexe ocupă o suprafață de 1,6 hectare, se va extinde aproape dublându-și capacitatea de producție prin edificarea unei noi fabrici (cu spații de birouri și anexe sociale) care va ridica suprafața totală construită a unității din Cicârlău la peste 2,6 hectare. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 2 milioane de euro, noul obiectiv urmând să fie finnalizat într-un an.

 

Noua unitate de producție va avea dimensiunea 69 m x 90 m, cu o înălțime de 8,5 metri (parter înalt) în zona de producție și cea de birouri, precum și o zonă de depozitare. Hala va servi pentru producția de materiale publicitare (respectiv de inscripționare, prin diferite procedee – brodare, laser, gravare, împachetare / My Boxd și sleeve-uri -, a obiectelor din material metalic, ceramic, plastic, sticlă, hârtie sau textil). Proiectul este în fază de obținere a acordului de mediu (necesar obținerii autorizației de construcție, implicit a demarării fizice a extinderii).

 

Afacerea Printmasters este una olandezo-belgiană. Astfel, terenul pe care este edificată fabrica din Cicârlău aparține firmei Roemvast Imobiliare SRL, administrată de belgianca Christel Maria D’Haese în numele proprietarului, firma belgiană NV Darimmo (controlată de belgianul Urbain Yvo Vermeir), care a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei și un profit net de 1,1 milioane de lei. Firma nu are angajați, având ca obiect de activitate exclusiv închirierea bunurilor.
Firma Printmasters gestionează cea mai mare afacere în domeniul producției publicitare din județul Maramureș. Societatea este administrată de olandezul Jan Hindrik De Boer, prin firma română Krafting SRL, și este deținută de olandezul Maurits Edward Boomsma, prin firma olandeză Xindao Holding BV (reprezentată de Albert van der Veen). Firma a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 37,2 milioane de lei și un profit net de 1,72 milioane de lei realizat cu 303 salariați.

* Foto: @Printmasters

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here